Zettijd
4 tot 18 uur
De kenners
Jits Krol van Batavia Dutch Coffee leerde de methode kennen in Korea. Met Robert Nijhof werkte hij later in India. Daar ontstond het idee om de Dutch Coffee daadwerkelijk Dutch te maken. “Door onze zetopstelling kunnen we sinds oktober onze productie opschalen en consistenter koffie zetten”, vertelt Robert.
Jits: “We gebruiken alleen single origin koffies. Wat ons betreft is dit dé methode als je de unieke eigenschappen van koffie uit een bepaalde regio optimaal wilt proe- ven. Onze Limu van Moyee is herkenbaar, hij lijkt het meest op ‘gewone koffie’. De Santuario en de Yirgacheffe van Bocca zijn complexer. Het herkomstgebied is zo bepa- lend. Dutch coffee staat internationaal dan ook bekend als de wijn onder de koffie.”
LEES OOK ALLES OVER: FLASH BREW COLD BREW
Dutch Coffee on the rocks
Robert: “Het lekkerst vinden wij hem on the rocks. 80 milliliter in een mooi whisky-glas en twee ijsblokjes erbij. Dan krijg je een pure beleving. Ondanks onze grote liefde voor pure, koude koffie zijn we ook aan het spelen met koffievariaties. Door de rijke smaken van Dutch coffee zijn er bij- voorbeeld fantastische cocktails mee te maken!”
Waar te proberen?
In Nederland en België zijn er al wat zaken die een Dutch coffeemaker hebben staan. Op de website van Batavia Coffee kun je de maker en de koffie, gebotteld in 350 milliliter wijnflesjes, bestellen. Jits: “Dutch coffee is een mooie toevoeging voor de horecawereld en wordt erg goed ontvangen. Op een kerstmarkt verkochten we in de kou al honderden flessen koude koffie… Dat is toch een goed teken!”