Elliott Szechtman

Elliott Szechtman: Barista aan Zet

Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode, met een bijbehorend koffierecept. Elliott szechtman van cafuné specialty coffee bar in brugge zette voor ons met de aeropress een gewassen keniaanse koffie met tonen van bruine suiker, rabarber en rode bes.

Favoriete zetmethode: Aeropress
Koffie: gewassen Kenia SL28 AB microlot van de Kaguyu plantage in Kerugoya
Smaakomschrijving: bruine suiker, rabarber, rode bes
Brander: Coffee Makers Lille, €10,50 per 250 gram

Spotified Cafuné Bar

KOFFIERECEPT

Hoeveelheid: 20 gr voor 245 ml water
Malingsgraad: grof (stand 4 op Mahlkonig Guatemala)
Doorlooptijd: 2 minuten (in 15 seconden Aeropress vullen tot 245 ml, 3 keer roeren, vanaf minuut een doorduwen tot twee minuten)
Temperatuur: 80 graden Celsius
Water: SPA Reine

TIP: “De filter goed natmaken met warm water.”


Elliott Szechtman trad in de voetsporen van andere Barista’s aan Zet. Ontdek ook het geheim van Barista aan zet Quinten Dusaer en Barista aan zet Zjevaun Janga.


 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 43 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT