3e editie: Brussels Coffee Week 2021

3e editie: Brussels Coffee Week 2021
04/10/2021 koffieTcacao
  • Café Winok

HET IS EINDELIJK 4 OKTOBER! DAT BETEKENT DAT VANDAAG OFFICIEEL HET STARTSCHOT HEEFT GEKLONKEN VOOR DE DERDE EDITIE VAN DE BRUSSELS COFFEE WEEK. HÉT JAARLIJKS TERUGKERENDE FESTIVAL DAT DE BELGISCHE SPECIALTY-COFFEESCÈNE IN DE EUROPESE HOOFDSTAD OP DE KAART ZET. NADAT HET FESTIVAL VORIG JAAR GEHEEL ONLINE MOEST PLAATSVINDEN, KUN JE DIT JAAR WEER VOL ENTHOUSIASME AFZAKKEN NAAR BRUSSEL OM JEZELF ONDER TE DOMPELEN IN DE WERELD VAN SPECIALTY COFFEE.

Drieëndertig koffiebars, lunchzaken en specialty-coffeebranderijen waaronder Buddy Buddy, Gruun, My Little Cup, Frank., MOK, Wide Awake Coffee, Café Capitale, Belga Coffee en nog veel meer, staan deze week klaar om bezoekers extra te verwennen met allerlei activiteiten, signature drinks en bijzondere patisserie. Maar wat de Brussels Coffee Week extra speciaal maakt zijn alle evenementen die worden georganiseerd. Zo host Ana Attento op 5 oktober een filterkoffieworkshop en heeft Wide Awake Coffee het een dag later over de kunst van koffiebranden. Een van de grootste events, de Royal Latte Art Competition, vindt op donderdag 7 oktober plaats bij restaurant Albert. Tijdens deze plantaardige latte art-wedstrijd strijden zestien kandidaten om de titel door hun mooiste kunstwerkjes te schenken met Alpro’s plantaardige dranken. Aan MOK de eer om de cafeïne-infused week op zondag in hun nieuwe branderij af te sluiten met een thuisbaristaworkshop in samenwerking met Sage.

Happy Hour

Ook als je geen tickets hebt kunnen bemachtigen voor de speciale evenementen is de Brussels Coffee Week het uitstapje waard! Haverdrankspecialist Oatly zorgt ervoor dat iedereen, de hele week lang, zijn dag opgewekt kan beginnen tijdens de dagelijkse Happy Hour. Elke dag tussen 9 en 10 uur ’s ochtends bezoek je een andere koffiebar voor een gratis haver-cappuccino of flat white. En op vrijdag 8 oktober organiseert Oatly in samenwerking met restaurant Frank. de allereerste officiële vrijdagmiddag borrel voor alle barista’s van België (en iedereen die zich hierdoor terecht of onterecht aangesproken voelt). 

Zoals ieder jaar voorziet de organisatie van Brussels Coffee Week een mooi geïllustreerde kaart waarop je alle deelnemers en evenementen verdeeld over de stad terugvindt. En uiteraard staat deze Brussels Coffee Week-map ook online.

PROGRAMMA

Maandag 04/10

Ethiopian Coffee Ceremony @ Le Phare Du Kanaal – 20:00 uur

Dinsdag 05/10

Filter Coffee Workshop @ Ana Attento Place Jourdan – 20:00 uur

Woensdag 06/10

Roasting Workshop @ Wide Awake Coffee – 19:00 uur

Vrijdag 08/10

Baristas of Belgium @ Frank. – 19:30 uur

Zondag 10/10

Home Barista Workshop @ MOK – 16:00 uur

Volg Brussels Coffee Week!

Instagram: @brusselscoffeeweek
Facebook:  @brusselscoffeeweek/events
Website:
brusselscoffeeweek.wordpress.com/ 

 

27 Shares
Share27
Pin