10 jaar Chocoa

10 jaar Chocoa Amsterdam voor chocolademakers

Van 23 t/m 25 juni staat de Beurs van Berlage in Amsterdam in het teken van goede cacao en betere chocolade. Tijdens 10 jaar Chocoa 2022 tonen cacaoproducenten uit de hele wereld hun cacao aan professionals. Waar Chocoa voorgaande jaren ook een aantal dagen had voor liefhebbers, is het festival dit jaar specifiek gericht op de industrie met conferenties en masterclasses. 

In de afgelopen tien jaar groeide Chocoa uit tot het grootste evenement wereldwijd dat volledig is gewijd aan verduurzaming van de cacaoketen. 10 jaar Chocoa wordt gevierd met een grote tradeshow, die tegelijkertijd op locatie in Amsterdam als online plaatsvindt. Bezoekers kunnen met cacaoproducenten kennismaken, verschillende soorten cacao proeven, masterclasses en workshops bijwonen en netwerken met andere chocoladeprofessionals. Ook zijn er fabrikanten van chocolademachines aanwezig om de nieuwste technologieën tentoon te stellen. 

Hybride-programma

Tijdens de Amsterdam Sustainable Cocoa Conference wordt er gesproken over de impact van de nieuwe EU-regelgeving die voorkomt dat er goederen in Europa worden geïmporteerd waarbij er sprake is van ontbossing of mensenrechtenschendingen. Voor de ambachtelijke chocolademakers is er een breed programma dat gaat over de toenemende vraag naar specialty chocolade consumentencommunicatie over duurzaamheid en over de vraag hoe cacaoboeren makkelijker de Europese markt betreden. Omdat niet iedereen natuurlijk in staat is om af te reizen naar de Beurs van Berlage, is er ook een live-stream die het mogelijk maakt om het event ‘bij te wonen’ vanuit waar ook ter wereld t Via een digitaal  platform dat interactieve deelname aan conferentie- en forumsessies mogelijk maakt, kun je ook plaatsnemen aan virtuele netwerktafels en één-op-één ontmoetingen initiëren. Ook kunnen bezoekers online interviews bijwonen en programmapresentaties door journalisten, bloggers en Chocoa-medewerkers bekijken. Ontdek het hele programma hier

10 jaar Chocoa

Tickets

Er zijn verschillende kaarten voor 10 jaar Chocoa beschikbaar, voor één of meerdere dagen. Op de derde dag, zaterdag 25 juni, vinden er workshops en masterclasses plaats. Hulp nodig bij het kiezen van een ticket? Hier vind je meer informatie. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.