koffie to-go amsterdam

10x koffie to-go in Amsterdam

Geen tijd om uitgebreid koffie te drinken in een Amsterdamse koffiezaak, of juist zin om met een bakkie door de stad te slenteren? Bij deze tien koffiezaken in Amsterdam haal je de lekkerste koffie to-go. Welke zaak in het centrum, noord, oost, zuid of west is jouw go-to?

Centrum

Bocca Kerkstraat

Koffiebranderij Bocca is een bekende naam in koffieland met een breed koffieassortiment. Proeven? Kom langs bij hun espressobar aan de Kerkstraat en struin vervolgens met een latte in de hand door de oude straten in het centrum.

Kerkstraat 96H | bocca.nl

bocca

Black Gold Amsterdam

Klinkt funky koffie en dope beats je als muziek in de oren? Dan moet je bij Black Gold Amsterdam in het centrum zijn. Deze koffiezaak is tegelijk ook een vinylzaak. Grote kans dat je niet stil blijft staan terwijl je op je koffie to-go aan het wachten bent.

Korte Koningsstraat 13H | blackgoldamsterdam.com

Black gold amsterdam

Amsterdam-Noord

white label coffee

Deze vestiging in noord is de nieuwste zaak van white label coffee. Want naast een specialty koffiebranderij heeft white label coffee namelijk ook nog een vestiging in west. Maar goed, noord dus. Waarom haal je daar je koffie? Omdat de omniroast gebrande koffie van de winnaars van Roast Masters 2019 zeker het proeven waard is.

Zonneplein 4 | whitelabelcoffee.nl

white label coffee

Café Keppler

‘Een ambachtelijk buurtcafé’ noemt Café Keppler in noord zichzelf. Met verse koffie uit hun eigen branderij en vers brood uit hun eigen bakkerij, klopt hun omschrijving helemaal. Keppler Koffie roostert dagelijks om hun koffie zo vers mogelijk te houden. Loop eens langs, haal een koffie to-go, misschien een croissantje erbij en geniet van het leuke Amsterdam Noord. 

Van der Pekstraat 1 |  cafekeppler.nl

Keppler coffee

Amsterdam-Oost

Rum Baba Coffee Roasters

Rum Baba Coffee Roasters heeft twee vestigingen in Amsterdam, waaronder één in oost. De koffie komt uit eigen branderij en hun limited edition filterkoffies zijn keer op keer een schot in de roos. De koffiezaak heeft een arty sfeer en het kan zomaar zijn dat je langsloopt voor een koffie to-go, maar toch even blijft hangen. 

Pretoriusstraat 33 | rumbaba.nl

Koffie to-go amsterdam

Coffee Bru

Aan het levendige Beukenplein vind je Coffee Bru. Een gezellige koffiezaak die specialty coffee serveert van Rum Baba Coffee Roasters. Bestel bij je cappuccino to-go ook een plak bananenbrood of verse scone. Wandel vervolgens door het mooie Oosterpark naar hun andere zaak op de van Woustraat voor een tweede bakkie.

Beukenplein 14 | coffeebru.nl

Bar Bru

Amsterdam-Zuid

The Coffee District

Eigenaren Adil en Rosa Monshouwer zetten bij The Coffee District dagelijks koffie to-go’s met koffie gebrand door stadsgenoten Lot Sixty One. Dat The Coffee District in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat ze nog twee vestigingen in Amsterdam hebben. Ook leuk: je kunt hier ook een barista- of filtercursus volgen. 

Willemsparkweg 8H | coffeedistrict.nl

Coffee district

In koffieTcacao magazine lichten we in elke editie nieuwe koffie-, thee- en chocoladehotspots uit van over de hele wereld.
 WORD LID

Locals Coffee

Locals Coffee heeft verschillende koffiezaken in Amsterdam, waaronder een takeaway-only locatie. Middenin de Pijp maak je hier een pitstop voor je cortado, espresso of flat white voor onderweg. Zin in iets zoets erbij? Ga voor bananenbrood, worteltaart of de chocolate mud cake.

Eerste Jacob van Campenstraat 27-H | localscoffee.nl

Koffie to-go amsterdam

Amsterdam-West

FUKU 

Bij de koffiezaak FUKU van meervoudig Nederlands baristakampioen Lex Wenneker, haal je koffie to-go van hun eigen branderij Friedhats. FUKU betekent ‘geluk’ in het Japans. Hier bestel je dus een bakkie fuku en neem gelijk wat zelfgebrande koffiebonen in hun iconische apothekerspotten mee naar huis.  

Bos en Lommerweg 136 | friedhats.com

FUKU amsterdam

Monks Coffee Roasters

Aan de gezellige Bilderdijkstraat in Amsterdam-West vind je koffiezaak Monk Coffee Roasters. Vanuit hun branderij in Sloterdijk worden de eigen bonen gebrand. Dat betekent: verser dan verse koffie to-go. Oh ja, de lunch is hier ook nogal de moeite waard. Probeer de avocado smash op zuurdesembrood of de befaamde Monks pancakes. 

Bilderdijkstraat 46 | monkscoffee.nl

Monks amsterdam

 


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Volg koffieTcacao op Instagram en Facebook en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de nieuwste koffiezaken.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Thuis of onderweg zonder stroom een echte espresso zetten was tot voor kort niet zo eenvoudig met de 9Barista.

Van lattes tot cocktails en desserts, door zijn kruidige karakter is chai divers in gebruik. Maar wat is chai en waar komt het vandaan?

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.