Single Estate Den haag

10x specialty coffee in Den Haag

Oh, oh Den Haag. De mooie stad achter de duinen én van de specialty coffee. Want de afgelopen jaren openden steeds meer koffiezaken hun deuren. Bij deze 10 zaken kom je zeker aan je trekken als het gaat om specialty coffee in Den Haag. 

1. Bartine Bakery & Market

Ieder weekend is het volle bak bij de ambachtelijke desembakker en delicatessenwinkel Bartine. Bij binnenkomst vind je links de bakkerij en rechts de winkel gevuld met delicatessen, kookboeken, servies, natuurwijnen en achterin de Modbar. Naar buiten ga je met vers brood, kaneelbroodjes, focaccia en een funky espresso van Friedhats. Je vindt hier alles “om lekker de dag door te komen”, aldus eigenaar Nils Klinkspoor. Smaakt Bartine naar meer? Boek dan een tafeltje bij hun café aan de Herengracht 11.

Piet Heinstraat 72 | @wearebartine.bakery

Bartine Den haag

2. Brute Bonen

Oprichters Pieter Wijkstra en Jop Bröcker branden om de week hun eigen geïmporteerde, 100% forest grown koffie. Je kunt deze verse arabica kopen voor thuis, of blijven plakken bij de Brute Bonen Espressobar voor een koffie op het terras met uitzicht op de Trekvliet. Bestel er een huisgebakken haverrots, brute brownie en een flinke portie zon bij, en genieten maar.

Zodiakplein 90 | @brutebonen_espressobar

Brute Bonen Den haag

3. JoeJoe

Joehoe heeft alle ingrediënten in huis voor een fijne koffiebar: een zonnig terras, strak, maar vrolijk interieur en natuurlijk goede koffie. Dat kan ook niet anders wanneer de eigenaar ook oprichter van de Haagse Roast Factory is. De duurzame koffiebonen uit Oeganda, Colombia en Guatamala die de Roast Factory brandt, zijn te proeven bij JoeJoe. “We willen graag iedereen de lekkerste, gekste en leukste koffiesmaken laten proeven”, aldus eigenaar Stefan Coster.

Brouwersgracht 4L (ingang bij de groene poort) | @joejoe_coffeebar

JOEJOE Den haag

4. Petit by Sam

Allereerst is Petit by Sam een charmante bakkerij en patisserie waar je de lekkerste vegan en glutenvrije taartjes koopt. Maar bij taart hoort natuurlijk ook koffie. Goede koffie, welteverstaan. De specialty coffee van het Amsterdamse white label coffee en de Haagse Roast Factory matcht perfect bij de zoete kunstwerkjes. Petit by Sam heeft ook een vestiging in Amsterdam en er zullen vast nog wat Petit-vestigingen volgen.

Prins Hendrikstraat 106 | @petitbysam

Petit by sam

5. DuckRabbit Coffee Brewers

Alleen de naam van deze frisse koffiezaak maakt al nieuwsgierig. ‘Duckrabbit’ is een bekende optische illusie – onder andere getekend door Escher – waar eigenaar Wesley Piket fan van is. Een eigen interpretatie van dit dubbeldier prijkt nu als blikvanger groot op het raam. De specialty coffees van Europese micro-branderijen, zoals Rose Coffee Roasters uit Zürich en Cloud Picker Coffee Roasters uit Dublin, en de Turkse cake en broodjes zijn gelukkig geen illusie.

Molenstraat 63 | @duckrabbitcoffeebrewers

Duckrabbit Den Haag

6. Single Estate Coffee Roasters

De charme van het monumentale pand met hoge ramen, de lange bar met het zwart stenen terrazzoblad, de  ingebouwde Modbar en het Scandinavisch getinte interieur maken Single Estate Coffee Roasters een must-visit in Den Haag. Uiteraard schenkt Single Estate koffie uit eigen stal.

Op de molens zitten twee espressokoffies en twee filterkoffies. “In een later stadium willen we ook bijzondere microlots gaan etaleren. Deze koffies zijn voor veel van onze horecaklanten niet zo interessant, maar die kunnen we nu wel zelf aanbieden”, aldus mede-eigenaar Bas Burghoorn. Speciaal voor deze exclusieve lots is er in de branderij in Maasdijk een Loring 15kg brander aangeschaft. “Het is fijn dat we nu met de bar het verhaal achter elke koffie kunnen vertellen.”

Piet Heinstraat 15 | @singleestatecoffeeroasters

single estate coffee den haag

7. Haley’s Comet Breakfastclub 

Bij Haley’s Comet Breakfastclub ben je even terug in de jaren tachtig. Oude videobanden, stripboeken, spelletjes en frisdrank in blik: het gevoel van nostalgie en rebellie vliegt je tegemoet wanneer je koffie gaat drinken bij Haley’s Comet Breakfastclub in Den Haag. Samen met Stefan van de Roast Factory stelde eigenaar Brittany van der Does toegankelijke koffies met tonen van hazelnoot en melkchocolade samen. De bonen koopt Stefan direct in bij boeren in Colombia en Guatemala, waarna hij ze in Den Haag brandt voor de filterblend Moon Walk en de espressoblend Rocket Launch. 

Piet Heinstraat 133 | @haleyscometbreakfastclub

Haley's comet Den haag

8. Tigershark Coffee

In Scheveningen, tussen een surfshop en skatewinkel in, vind je espressobar Tigershark Coffee. De locatie, op vijf minuten loopafstand van het strand, koos oprichter Vinnie Zwaan met een reden. De bekende Haagse barista is namelijk niet alleen achter de espressomachine, maar ook regelmatig in zee op een surfboard te spotten. De espressobar schenkt specialty coffee, onder andere van koffiebranders Shokunin Coffee Collective en Keen Coffee. Ook iets lekkers erbij? De versgebakken taarten zijn niet te weerstaan. 

Badhuisstraat 114 | @tigersharkcoffee

Tigershark Den haag

Lees ook: 10x nieuwe koffie hotspots in Nederland

9. Perron X Coffee (by LOT61)

De koffiezaak Perron X Coffee heette eerst Lot Sixty One. Nu is Lot Sixty One niet helemaal verdwenen, want de specialty coffee die er geschonken wordt is van Lot61. Naast koffie ben je hier ook aan het goede adres voor verse sappen, pastries en tosti’s. Goede koffie(tools) mee naar huis nemen? Dat kan hier ook. Van drippers tot je favoriete koffiebonen, uiteraard met professioneel (zet)advies van de barista’s. Perron X Coffee is trouwens ook jouw go to voor steengoede decaf koffie.

Torenstraat 98 | @perronxcoffee

PerronX Den haag

10. Lou Espressobar

Lou Espressobar is de kleinste koffiebar uit het rijtje. Of moeten we zeggen koffiekar. Want in haar groene Citroën HY koffietruck schenkt Lou onder andere cappuccino’s, matcha lattes en espresso’s. Je kunt je koffie daar drinken of meenemen naar zee. Lou Espressobar vind je namelijk in Nieuw Kijkduin, dat is zowat aan het strand.

Deltaplein 654|@lou.espressobar

Lou espressobar Den haag

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is