3x basis voor zomerse hard lemonade

Met de lente in full bloom kan de zoektocht naar de lekkerste zomerse cocktail beginnen. Experimenteren maar! Deze drie nieuwe dranken vormen een geweldige basis voor een verfijnde hard lemonade.

 

Sir Francis

Na de pluk zien koffieboon en koffiebessenschil elkaar niet meer terug. Koffiebessenschillen, ook cascara genoemd, worden als bijproduct nog te vaak weggegooid. Sir Francis combineert de twee componenten van de koffiebes in een likeur, die heerlijk smaakt door een espresso-martini of als basis voor een hard lemonade. Maker Rob Clarijs gebruikte hiervoor koffie en cascara van dezelfde boon, gekweekt door de familie Argote in de beroemde Nariño-regio van Colombia.

Prijs € 28,50
sirfrancis.com

 

Spoonbill Gin

Het gin-merk Spoonbill, het Amsterdamse Spot On Coffee Roasters en Berging Brouwerij sloegen recent de handen ineen voor speciale gin van een infusie van koffiebonen uit Nicaragua, jeneverbes en sinaasappel. Bij elke fles zit een boekje dat je vertelt wat de perfect serve is. Een cocktail of hard lemonade is dan zo gemaakt. De drie ambachtelijke bedrijven maken de gin in kleine batches van twee-tot driehonderd flessen. Snel zijn dus.

Prijs € 39,95
spoonbillgin.com

 

Thee Likorettes

Bij Van Bruggen Thee zijn ze, hoe kan het ook anders, gek op thee. Naast grote hoeveelheden ijsthee waagde de producent zich aan experimenten met alcohol. Na veel testen en proeven zijn er uiteindelijk tien smaken Thee Likorette ontstaan onder het merk Santheé. Van een Vertellis met oolong green chai tot een Booster met pai mu tan witte thee. Met een alcoholpercentage onder de 15 procent hebben de likorettes een. verrassende, milde smaak en zijn ze dus perfect als welkomstdrankje of bij de high tea.

Prijs €14,95 voor 500 ml
vanbruggenthee.nl
santhee.nl (b2b shop

 

3 Ingrediënten per cocktail

Voor de nodige inspiratie over hoe je met deze dranken nu de lekkerste cocktails en hard lemonade bereidt, kun je natuurlijk het internet afstruinen. Maar het nieuwe boek 3 ingrediënten per cocktail geeft je wat de titel belooft: eenvoudige cocktailrecepten waar je maar drie dingen voor nodig hebt. De zestig recepten zijn ingedeeld op de drank soort die je als basis gebruikt, van vodka, gin of rum tot tequila, whisky en tot slot cocktails met sprankelende bubbels. Maak een rum runner met ananassap, grenadine en rum. Of een dirty martini met gin, vermouth en olijvennat.

Prijs ​​€ 17,95
ISBN 9789461432742
goodcook.nl

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.