Chocoladewinkel
Foto Ellen Daniels

3x chocoladewinkels met bean-to-bar chocolade

Nederland en België telt veel chocolatiers, maar chocoladewinkels die alléén bean-to-bar chocolade verkopen? Die zijn er bar weinig. En dat terwijl dit soort duurzame chocolade toch echt lekkerder smaakt. Letterlijk en figuurlijk. Bezoek daarom eens deze drie chocoladewinkels met bean-to-bar repen van chocolademakers uit binnen- en buitenland. 

Waarom kiezen voor bean-to-bar chocolade

Met bean-to-bar chocolade neemt de chocolademaker het hele maakproces in eigen handen. Van het zoeken naar kwalitatieve cacaobonen tot het tempereren: de chocolademaker is betrokken bij iedere stap en heeft de volledige controle over de kwaliteit, smaak en textuur van de chocolade. Het resultaat? Unieke chocolade die écht smaakvoller en duurzamer is dan de chocoladereep uit de supermarkt. 

Voor goede chocolade moet je dus niet in de supermarkt op de hoek zijn, maar een bezoek brengen aan Den Haag, Amsterdam of Brussel. Hier vind je chocoladewinkels met een ruim assortiment aan bean-to-bar repen. 

Chocoladewinkel #1: The Chocolate Shop

Oh oh Den Haag. Mooie stad met een chocoladewinkel. The Chocolate Shop mag dan klein van stuk zijn, het assortiment is groot. Hier vind je bijzondere repen, bonbons, brownies en zelfs vegan hot chocolate. Allemaal afkomstig van verschillende chocolademakers wereldwijd. Al het lekkers is van hoge kwaliteit met eerlijke prijzen voor de cacaoboeren. 

Eigenaren Sanna en Ray laten je in hun winkel met liefde verschillende chocolade proeven en vertellen graag meer over iedere reep. Ze willen dat klanten de complexiteit van chocolade snappen. Niet zo gek dus dat de chocolade sommeliers ook workshops geven en zelfs  ‘chocoladelessen’ organiseren aan kinderen uit de buurt. 

Zeker proeven: de repen chocolade met versgebrande koffiebonen.  Zoals de Mellow Chocolate bean-to-bar chocolade Coffee Colombia of de Blue Mountain Coffee 70% van Pure Cacao Company.

Limoenhof 1, Den Haag | The Chocolate Shop

 

The Chocolate shop
Foto rechts: Diego Vasquez

Chocoladewinkel #2: Mike & Becky 

De eerste bean-to-bar chocoladewinkel van Brussel – Mike & Becky – opende in 2016 haar deuren. En hoewel het aan goede chocoladewinkels niet ontbrak in het land dat bekend staat om haar kwaliteitschocolade, viel Mike & Becky meteen in de smaak bij de Belgen. Wat onderscheidt deze chocoladewinkel dan van de rest? Het ruime aanbod van bean-to-bar chocolade. Zowel van chocolademakers wereldwijd als ook hun eigen merk. 

“We houden het graag simpel”, vertellen eigenaren Julia en Björn over hun eigen chocolade. Biologische cacaobonen, biologische bietsuiker en biologische cacaoboter. Dat zijn de drie ingrediënten voor hun bean-to-bar repen. Tip: vraag in de winkel of je een kijkje kunt nemen achter de schermen. De medewerkers laten je met trots hun manier van chocolademaken zien. 

Zeker proeven: de Dark chocolate met Japanse groene thee. Lekker voor bij de thee ;).
Favoriet van Julia en Björn: de Piura 70% uit Peru en de Maya Mountain 70% uit Belize.

Avenue Brugmann 243, Brussel | Mike & Becky

 

Mike & Becky

Wil je zelf proberen bean-to-bar chocolade te maken? Volg dit stappenplan.

Chocoladewinkel #3: Cacao & Spice 

In hartje centrum Amsterdam vind je chocoladewinkel Cacao & Spice. Hier koop je ‘more-than-FairTrade’ chocolade, zoals eigenaren Salomé en Ian zelf zeggen. Want waar FairTrade chocolade in sommige gevallen niet transparant genoeg is, gaat dit gepassioneerde duo voor 100% transparantie. Daarom vind je bij Cacao & Spice alleen single origin chocolade, afkomstig uit een biodiverse omgeving. 

Na een bezoek aan Cacao & Spice loop je niet alleen de deur uit met misschien wel je nieuwe lievelingschocolade, maar ben je ook heel wat chocoladekennis rijker. De medewerkers vertellen je precies waar je reep vandaan komt en weten alles over Amsterdam als de grootste cacaohaven ter wereld. 


Zeker proeven: de award winning Cinnamon Dark Chocolate van PURE Chocolate.
Favoriet van Salomé en Ian: de Jerk Seasoning 70% pure chocolade van PURE Jamaica en hun huisgemaakte spekkoek bonbon (vegan).

Oudezijds Voorburgwal 94, Amsterdam | Cacao & Spice

 

Cacao & Spice


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Volg koffieTcacao op Instagram en Facebook en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de lekkerste recepten.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.