4 winterrecepten met koffie van de barista’s van Alpro
Advertorial

4x winterrecepten met koffie van de barista’s van Alpro

Een koude, winterse dag vraagt om een warme drank. Maak jouw koffiekaart winterklaar of ga zelf aan de slag met deze heerlijke winterrecepten, ontwikkeld door de barista’s van Alpro. Van een tiramisu latte tot hot coco choco en van een old fashioned tiramisu tot een gingerbread chai latte; de winter smaakt goed.

Tiramisu Latte winterrecepten Alpro1. Tiramisu Latte

Ingrediënten 

230 ml Alpro Amandel Barista / dubbele espresso / 20 ml Monin Tiramisu Siroop / Alpro Whipping / cacaopoeder / lange vinger

Bereiding

  • Giet de Monin Tiramisu siroop in het glas en voeg de dubbele espresso toe 
  • Stoom de Alpro Amandel Barista en voeg het toe aan het glas
  • Garneer met opgeklopte Alpro Whipping en een lange vinger 
  • Bestrooi met een wat cacaopoeder

Hot Coco Choco recept Alpro2. Hot Coco Choco

Ingrediënten 

200 ml Alpro Barista Coconut / 45 g pure chocolade (75%) 

Bereiding

  • Doe de chocolade in een kop 
  • Schuim de Alpro Barista Coconut op tot 65 °C en voeg toe aan de kop met chocolade
  • Voeg eventueel wat slagroom toe

Old Fashioned Tiramisu winterrecepten Alpro3. Old Fashioned Tiramisu

Ingrediënten 

IJsblokjes / 20 ml Monin Tiramsu siroop / 150 ml koude koffie gezet volgens de cold brew methode / 50 ml Alpro Whipping / cacaopoeder 

Bereiding

  • Vul het gekoelde glas met ijs
  • Voeg de Monin Tiramisu siroop en koffie toe en roer kort
  • Schud de Alpro Whipping stevig met een Boston shaker
  • Giet langzaam over de ronde kant van een lepel in de koffie
  • Garneer met cacao

Gingerbread Chai Latte Alpro recept 4. Gingerbread Chai Latte

Ingrediënten 

250 ml Alpro Barista Amandel  / 4 g (twee lepeltjes) No. 519 Gingerbread van Senza Tea / (optioneel) 1 snufje kaneelpoeder / (optioneel) 1 tl honing

Bereiding

  • Schep twee lepeltjes Gingerbread kruidenblend van Senza Tea in een melkopschuimer of kan en schenk de Alpro Barista Amandel erbij 
  • Schuim de Alpro Barista Amandel op en giet het daarna door een theezeef of vergiet in het glas.

Lees hier meer over chai en over de oorsprong van deze kruidige, warme winterdrank.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!