Een koude, winterse dag vraagt om een warme drank. Maak jouw koffiekaart winterklaar of ga zelf aan de slag met deze heerlijke winterrecepten, ontwikkeld door de barista’s van Alpro. Van een tiramisu latte tot hot coco choco en van een old fashioned tiramisu tot een gingerbread chai latte; de winter smaakt goed.
1. Tiramisu Latte
Ingrediënten
230 ml Alpro Amandel Barista / dubbele espresso / 20 ml Monin Tiramisu Siroop / Alpro Whipping / cacaopoeder / lange vinger
Bereiding
- Giet de Monin Tiramisu siroop in het glas en voeg de dubbele espresso toe
- Stoom de Alpro Amandel Barista en voeg het toe aan het glas
- Garneer met opgeklopte Alpro Whipping en een lange vinger
- Bestrooi met een wat cacaopoeder
2. Hot Coco Choco
Ingrediënten
200 ml Alpro Barista Coconut / 45 g pure chocolade (75%)
Bereiding
- Doe de chocolade in een kop
- Schuim de Alpro Barista Coconut op tot 65 °C en voeg toe aan de kop met chocolade
- Voeg eventueel wat slagroom toe
3. Old Fashioned Tiramisu
Ingrediënten
IJsblokjes / 20 ml Monin Tiramsu siroop / 150 ml koude koffie gezet volgens de cold brew methode / 50 ml Alpro Whipping / cacaopoeder
Bereiding
- Vul het gekoelde glas met ijs
- Voeg de Monin Tiramisu siroop en koffie toe en roer kort
- Schud de Alpro Whipping stevig met een Boston shaker
- Giet langzaam over de ronde kant van een lepel in de koffie
- Garneer met cacao
4. Gingerbread Chai Latte
Ingrediënten
250 ml Alpro Barista Amandel / 4 g (twee lepeltjes) No. 519 Gingerbread van Senza Tea / (optioneel) 1 snufje kaneelpoeder / (optioneel) 1 tl honing
Bereiding
- Schep twee lepeltjes Gingerbread kruidenblend van Senza Tea in een melkopschuimer of kan en schenk de Alpro Barista Amandel erbij
- Schuim de Alpro Barista Amandel op en giet het daarna door een theezeef of vergiet in het glas.
Lees hier meer over chai en over de oorsprong van deze kruidige, warme winterdrank.