monin kerstdranken
Advertorial

Zin in de feestdagen: 5x warme kerstdranken met Monin

Is het menu voor de feestdagen in kannen en kruiken? Vergeet de kerstdranken niet. Reken maar dat jouw gasten warmlopen voor deze vijf recepten met de siropen van Monin. Van een non-alcoholische Speculoos Chai Latte, Hot Choco Macaron en Christmas Chocoloco tot de populaire Espresso Martini en tijdloze favoriet Muscovado Irish Coffee. Cheers!

Christmas chocoloco

1. Christmas chocoloco

Ingrediënten 

200 ml warme chocolademelk / 20 ml Monin Chocolate Cookie / slagroom /  frambozen / munttopjes / Oreo’s

Bereiding

  • Pomp 2 x 10 ml Monin Chocolate Cookie in het glas.
  • Verwarm de chocolademelk en schenk in het glas.
  • Garneer met slagroom, een framboos en een munttopje. 
  • Serveer met een Oreo.

chai

2. Speculoos chai latte

Ingrediënten 

120 ml melk / 20 ml Monin Chai Tea / 10 ml Monin Speculoos / espresso /  koekkruiden 

Bereiding

  • Schenk de melk in de pitcher en schuim de melk op.
  • Pomp 2 x 10 ml Monin Chai Siroop en 1x 10 ml Monin Speculoos in het glas.
  • Voeg de opgeschuimde melk in het glas.
  • Zet een espresso en schenk dit in het glas erbij.
  • Garneer met koekkruiden.

choco macaron

3. Hot choco macaron

Ingrediënten 

200 ml warme chocolademelk  / 20 ml Monin Macaron / slagroom / Monin Topping Dark Chocolate / macarons / amandelschaafsel 

Bereiding

  • Pomp 2x 10 ml Monin Macaron in het glas.
  • Verwarm de chocolademelk en schenk in het glas.
  • Garneer met slagroom, Monin Topping Dark Chocolate en amandelschaafsel.
  • Serveer met macarons.

Irish coffee

4. Muscovado Irish coffee

Ingrediënten 

50 ml Bushmills Original  / 10 ml Monin Muscovado / espresso / half geslagen ongezoete room / cacaopoeder

Bereiding

  • Schenk de Bushmills Original in het glas.
  • Voeg de Monin Muscovado aan toe.
  • Voeg een dubbele of enkele koffie toe.
  • Serveer met half geslagen ongezoete room en cacaopoeder.

espresso martini

5. Espresso martini

Ingrediënten 

50 ml Finlandia Vodka / 30 ml koffielikeur / 10 ml Monin Cane Sugar / 30 ml espresso / ijsblokjes / 3 koffiebonen

Bereiding

  • Schenk vodka in een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg daar koffielikeur en espresso aan toe.
  • Schenk de Monin Cane Sugar erbij en shake hard.
  • Uitschenken zonder ijs in een glas.
  • Garneer met 3 koffiebonen.

 

 


Fan van chai én esma’s? Ontdek dit recept voor een chai espresso martini.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.