stedentrip sevilla
Plácido y grata hotel met koffiebar

5x koffiezaken tijdens een stedentrip naar Sevilla

Wie op zoek is naar een verrassende bestemming voor een lang weekend weg, zit helemaal goed in deze prachtige Zuid-Spaanse stad. De opkomst van de specialty coffee-beweging is in volle gang. Ook voor artisanale thee kun je in deze zonnige stad, die we voor koffieTcacao 49 bezochten, terecht. Mix deze adressen met een mooi historisch centrum en vriendelijke mensen en je stedentrip Sevilla is compleet. 

1. Virgen

Specialiteit: nitro cold brew

De allereerste specialty coffee-zaak in Sevilla was Virgen Coffee. De minizaak, vlakbij de beroemde Metropol Parasol, is letterlijk een gat in de muur waar je zo aan voorbij zou kunnen lopen. Ware het niet dat er altijd een paar mensen op koffie staan te wachten. Eigenaar Pedro laat zijn koffies precies naar zijn wens branden door een bevriende brander en wisselt elke week van koffie: “Ik heb drie molens en één cafeïnevrije molen staan. Ik probeer altijd op één molen koffies te zetten voor bereidingen met melk, op een andere molen zwarte koffies en op de derde een bijzondere koffie. De klant kan hier altijd kiezen.” We proeven een heerlijke honey processed espresso uit Kameroen: zoet, fruitig en fris met een lekker mondgevoel. De natural Ethiopië in de flat white is lekker zoet en de koffie komt er goed doorheen.

C. Regina 1 |@virgencoffee

Virgen Sevilla

2. Delatribu

Specialiteit: wisselende koffies to-go

Wanneer je langs het zonnig ogende koffiezaakje Delatribu loopt, wil je zeker een pitstop maken. Elke maand wisselen de koffies op de molen en de barista’s experimenteren volop met verschillende recepten. Je hebt hier keuze uit twee espresso’s en drie filterkoffies. Hier haal je erg goede koffies to-go in het oude gedeelte van Sevilla, er is namelijk geen plek om te zitten.

Pje. Andreu 3 |@delatribucoffee

Delatribu Sevilla

3. Muy Coffee

Specialiteit: een fijn gevoel serveren

Muy Coffee is een specialty coffee-zaak zoals ze tien jaar geleden in Nederland begonnen. Klein en knus met wat oude meubels en koffiezakken als zitkussens. De koffie die je hier krijgt, is van Ineffable, want eigenaar Damian Gil kent de oprichters van deze Spaanse koffiebranderij al van kinds af aan. De espresso met gewassen Kenia is prachtig in balans, fruitig maar niet te zuur. Een leuke zaak om een koffie to-go te halen.

Correduría 14 |@muycoffee

Muy coffee Sevilla

4. té & té

Specialiteit: pure thee 

Welkom bij té & té, de enige theezaak in Sevilla. Hier staan prachtige theeën in blikken klaar voor de liefhebber. Van gearomatiseerde thee voor de beginnende theedrinker tot bijzondere groene, witte en zwarte theeën. Alejandro, de zoon van de oprichter, vertelt over de Spaanse theecultuur: “Alle Spanjaarden beginnen met gearomatiseerde thee. Spanje heeft namelijk geen theecultuur, dus we moeten alles uitleggen: van de temperatuur van het water tot de infusietijd. Beetje bij beetje kunnen we mensen kennis laten maken met pure thee.”

Alejandro zet een Kabusecha thee voor ons. Een bijzondere Japanse groene thee, waarvan de toppen van de plant een korte periode met een doek tegen de zon worden beschermd om het delicate aroma te behouden. Water van zestig graden voor één minuut zorgt voor een heerlijke zachte en romige thee. Een beetje groenig maar subtiel.

C. Angostillo 2 |@pasionporelte

Té & té Sevilla

5. Parcería Café

Specialiteit: wisselende koffies to-go

Een bezoek tijdens de lunch aan Parcería Café is een ware beleving. Met mazzel heb je een tafeltje vlakbij de keuken slash bar en kun je genieten van het schouwspel. Vier man bereiden hier schouder aan schouder koffie en eten. Hoe ze het vanuit nog geen 6 vierkante meter voor elkaar krijgen een zaak met veel zitplaatsen en een terras te bedienen van erg lekker eten en goede koffie is ons nog steeds een raadsel. De zaak zelf is eclectisch ingericht met veel primaire kleuren en vlakken en lijnen. Een soort onbedoeld Mondriaan- interieur. Eigenaren Catalina Alvarez en Andrés Cifuentes komen uit Colombia en houden erg van goede koffie. Ze schenken dan ook altijd een koffie uit Colombia, gebrand voor hun door Alquimiste koffiebranders. De huiskoffie moet gewoon goed zijn en met de gast-koffies gaan ze wat meer los.

Pl. Calderón de la Barca 9 | @parceriacafe

Parcería Café Sevilla

Fotografie: Keri Mol


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Abonneer je op het koffieTcacao magazine en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de lekkerste recepten.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Hoe kun je steeds beter je smaakpapillen ontwikkelen en de smaken van koffie en thee herkennen en beschrijven? We geven 10 tips.

Pu'er thee is een karakteristieke theesoort waarbij geldt: hoe ouder de thee, hoe beter de kwaliteit. Ontdek hoe deze post-gefermenteerde thee gemaakt wordt.

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte.