Chocolatier Nick Kunst
Fotografie Lennaert Ruinen

5 vragen aan chocolatier Nick Kunst

Chocolatier Nick Kunst heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. Dagelijks deelt hij via social media tips en trucs om zijn kleurrijke chocoladecreaties na te maken. 

Welke reep of bonbon breek jij nu aan?
Als chocolatier focus ik vooral op het maken van bonbons. Dat is mijn grootste passie. Maar de laatste maanden ben ik druk geweest met bean-to-bar chocolades maken. Mijn laatste reep is een melk- chocolade met cacaobonen uit Peru. Genieten!

Heb je een favoriete praline?
Als ik nog één bonbon zou mogen eten voor de rest van mijn leven, dan ga ik voor een bonbon met een zachte ganache van tonkaboon met een krokante laag van speculaas, omhuld door een laagje pure chocolade. De geur van de tonkaboon doet me denken aan een combinatie van vanille, rum en kaneel.

Chocolatier Nick Kunst

Wat vind jij een lekkere cacaopairing?
Ik ben echt een zoetekauw en eet het liefst alleen desserts. Waar je mij wakker voor kunt maken, is een dessert van aardbei en framboos met een smeuïge purechocoladebrownie en vers gedraaid vanille-ijs. Goddelijk! Maar een perfecte cacaopairing is toch wel een bonbon van pure chocolade en framboos. Een heerlijke combinatie en niet voor niets een klassieker.

Wat heb je nodig om thuis goed bonbons te maken?
Het allerbelangrijkste bij het maken van bonbons is een goede thermometer, want de juiste temperatuur is cruciaal bij het werken met chocolade. Als je een paar graden van de gewenste temperatuur af zit, zullen je bonbons niet uit de vorm komen, is er geen glans en smelten ze weg in je handen. Ook is het belangrijk om een goede kwaliteit chocolade te gebruiken met de juiste viscositeit, zodat je een mooie dunne buitenkant kunt creëren.

Wat is jouw favoriete chocoladetool?
Mijn airbrush is onmisbaar, omdat ik gek ben op gekleurde bonbons. Hiermee maak ik de meest unieke creaties. De mogelijkheden die je met een airbrush kunt creëren zijn eindeloos. Ook een polycarbonaat bonbonvorm vind ik onmisbaar. Als ambassadeur van Chocolate World ben ik blij dat ik met de beste kwaliteit vormen mag werken om zo mijn creaties naar grote hoogtes te krijgen.


Benieuwd naar het hele interview met Nick Kunst? Je leest het in koffieTcacao 44.

koffieTcacao 44

BESTEL JOUW EDITIE HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!