espressomachine

Espressomachine kopen? 5 nieuwe pistonmachines voor thuis

Espressomachine kopen en dus naarstig op zoek naar de beste pistonmachine voor thuis, kantoor óf in kleine koffiebar? Maak dan kennis met deze vijf nieuwe modellen van bekende espressomachine-fabrikanten. Met deze stijlvolle 1-groeps espressomachines zet je koffie als een volwaardig barista en leer je elke dag bij. Welke past het beste bij jou als koffieliefhebber én bij jou in huis?

1. Faemina espressomachine

Gruppo Cimbali presenteerde tijdens de Milan Design Week 2021 in september de Faemina, hun nieuwste espressomachine, waarmee het merk zich voor het eerst richt op thuisbarista’s en kleine bedrijven. 

De Faemina werd ontworpen door ItalDesign met het oog op elegantie, minimalisme en geometrie in combinatie met gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en performance. De 1-groeps gaat net een beetje verder dan andere machines door de optie voor een automatisch stoompijpje en de aanwezigheid van een dripfunctie, waardoor je er ook filterkoffie mee kunt zetten!

Kies je favoriete kleur en zet de komende jaren espresso- én filterkoffie op niveau met deze professionele pistonmachine aan je zijde.

Faemina

Faemina

2. Sage Barista Express™ Impress

Bekend met onze online shop? Dan is het merk Sage je niet vreemd. Naast onze eigen zorgvuldige selectie van Sage espressomachines is er nu de Sage Barista Express™ Impress

Impress-ed, dat zeker! Van koffieboon naar espresso, in minder dan een minuut. Naast snelheid is ondersteuning de beste feature van dit nieuwste model van Sage. Het Express™ Puck System zorgt voor intelligente dosering, ondersteuningt bij het tampen en precisiemeting voor automatische correctie van de volgende dosering. Minder giswerk dus. 

 Dit maakt meesterwerk Sage Barista Express™ Impress alles wat je wil, voor kwaliteitskoffie in huis.

Sage Barista Express™ Impress

Stil je espressomachine-honger en bekijk onze espressomachines 

3.  La Marzocco Linea Mini Legacy

De legendarische espressomachine Linea Classic blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. En hoe kon La Marzocco, zijn Italiaanse bouwer, dat beter vieren dan met een speciale editie? Het resultaat: de Linea Mini Legacy. Het 1-groepsmodel werd een eerbetoon geïnspireerd op de kleuren en het ontwerp van de oorspronkelijke machine. 

Zo zijn de crèmekleurige panelen een alternatief voor de originele stalen afwerking. De rode details van de Linea Mini Legacy brengen dan weer een hommage aan het eerste brandweerrode prototype. Dat alles met de kwaliteit die je van een La Marzocco espressomachine magverwachten.

Kortom, deze ode aan de klassieker is ideaal voor wie zich thuis in de betere koffiezaak wil wanen.

La Marzocco Linea Mini Legacy

La Marzocco Linea Mini Legacy espressomachine

4. Victoria Arduino Eagle One Prima

In de horeca is Victoria Arduino sinds 1905 een betrouwbare naam met haar Black Eagle als dé wedstrijdmachine van de World Barista Championships. Vorig jaar lanceerde de Italiaanse machinebouwer de E1 Prima: een modern, strak en gestroomlijnd 1-groepsmodel. 

Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van deze 100% digitale machine. Alle functionaliteiten van een professioneel apparaat bij de hand, aangestuurd door een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app. De techniek binnenin liegt er ook niet om: de nieuwe NEO-motor warmt in acht minuten op en verhit enkel water dat nodig is voor de extractie. Zo bespaart de E1 Prima een hoop energie. 

Met de zuinige motor, vele instelopties en verschillende mooie basiskleuren simpelweg een droommachine voor elke koffiefreak.

Victoria Arduino Eagle One Prima

Victoria Arduino Eagle One Prima

5. Sanremo YOU espressomachine

De nieuwe 1-groeps multiboiler YOU espressomachine van Sanremo is ontworpen om totale controle te bieden over de extractie en daarna…is het helemaal aan JOU. Deze espressomachine is meer dan een professionale tool, waarmee je goede koffie zet. Het is een persoonlijk assistent dankzij de mogelijkheid om handmatig instellingen aan te passen en jouw favoriete koffierecepten op te slaan.

Oftewel, YOU is alles wat je van een espressomachine mag verwachten. En meer. 

Sanremo YOU

Sanremo YOU

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!