duurzame koffiecadeaus

5x duurzame koffie cadeaus!

Verreweg het grootste gedeelte van koffie verdwijnt in de prullenbak. Dat je met de reststromen van koffie ook mooie nieuwe producten kunt maken, bewijzen deze vijf duurzame koffie cadeaus voor onder de kerstboom.

1. Eén kop koffie notitieboek

Het Rotterdamse Coffee Based ziet in koffieafval een waardevolle grondstof en ontwikkelde met het afval een notitieboek. De kaft van het notitieboek wordt gemaakt van het afval van precies één kop koffie. Naast notitieboeken is het bedrijf hard bezig om meer koffieproducten te ontwikkelen. Een bedrijf om in de gaten te houden dus!
coffeebased.nl (€ 16,95)

2. Was je met een cup of Joe.

Jezelf wassen met koffie. Het is volgens Wash With Joe een goed idee.  Koffie heeft namelijk een verbazingwekkende natuurlijke deodoriserende eigenschap die zowel geur absorbeert als elimineert. Wash With Joe is een body wash gemaakt van 100 procent koffie. Voeg jij de zeep toe aan je koffieritueel ’s ochtends?
washwithjoe.com (€ 26,34)

3. Espresso drinken uit een echte koffiekop

Koffieliefhebber en productontwerper Julian Lechner creëerde in 2009 zijn eerste koffiekop gemaakt van restafval van koffie. Vandaag de dag heeft Kaffee Form een uitgebreid assortiment van koppen en to-go bekers, gemaakt met koffieafval dat dagelijks wordt verzameld door koffiezaken en cateraars in de omgeving van Berlijn. Een echte kop koffie!
kaffeeform.com (€ 14,90 per stuk)

4. Frisdrank gemaakt van de groene koffieboon

Groene koffiebonen, gedroogd in de zon, niet geroosterd en in de puurste vorm. Dat is de basis van Selo Green Coffee. Een lekkere opkikker, want elke fles bevat net zoveel cafeïne als een dubbele espresso. De zongedroogde koffiebonen worden ingekocht in Colombia, van de Coocafé Cooperative in de Sierra Nevada. 38 boeren zorgen voor de verzorging, oogst en verwerking van de biologische Arabica-koffie.
drinkselo.com (€ 1,99)

5. Handgemaakte koffiescrub met Boot Koffie

De koffie van koffiebranderij Boot Koffie, verschijnt niet alleen in de kop, maar ook in de handgemaakte scrubzeep van Werfzeep. De koffie komt van de Kachalu Coffee Growers Association uit Santander, Colombia. Een vleugje citroengras, patchouli, nootmuskaat, kaneel en kurkuma erbij en je hebt een verwarmende en frisse zeep!  
natuurlijkzuiver.nl (€ 5.75)

KTC Duurzaam
Meer lezen over duurzame koffie cadeaus? In de rubriek KTC duurzaam in ktc#29 geven de koffieprofessionals van This Side Up coffee, Detpak, Rotterzwam, Pectcof B.V. en Anne&Max hun mening over het verwerken van reststromen in de huidige koffiesector.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.