duurzame koffiecadeaus

5x duurzame koffie cadeaus!

Verreweg het grootste gedeelte van koffie verdwijnt in de prullenbak. Dat je met de reststromen van koffie ook mooie nieuwe producten kunt maken, bewijzen deze vijf duurzame koffie cadeaus voor onder de kerstboom.

1. Eén kop koffie notitieboek

Het Rotterdamse Coffee Based ziet in koffieafval een waardevolle grondstof en ontwikkelde met het afval een notitieboek. De kaft van het notitieboek wordt gemaakt van het afval van precies één kop koffie. Naast notitieboeken is het bedrijf hard bezig om meer koffieproducten te ontwikkelen. Een bedrijf om in de gaten te houden dus!
coffeebased.nl (€ 16,95)

2. Was je met een cup of Joe.

Jezelf wassen met koffie. Het is volgens Wash With Joe een goed idee.  Koffie heeft namelijk een verbazingwekkende natuurlijke deodoriserende eigenschap die zowel geur absorbeert als elimineert. Wash With Joe is een body wash gemaakt van 100 procent koffie. Voeg jij de zeep toe aan je koffieritueel ’s ochtends?
washwithjoe.com (€ 26,34)

3. Espresso drinken uit een echte koffiekop

Koffieliefhebber en productontwerper Julian Lechner creëerde in 2009 zijn eerste koffiekop gemaakt van restafval van koffie. Vandaag de dag heeft Kaffee Form een uitgebreid assortiment van koppen en to-go bekers, gemaakt met koffieafval dat dagelijks wordt verzameld door koffiezaken en cateraars in de omgeving van Berlijn. Een echte kop koffie!
kaffeeform.com (€ 14,90 per stuk)

4. Frisdrank gemaakt van de groene koffieboon

Groene koffiebonen, gedroogd in de zon, niet geroosterd en in de puurste vorm. Dat is de basis van Selo Green Coffee. Een lekkere opkikker, want elke fles bevat net zoveel cafeïne als een dubbele espresso. De zongedroogde koffiebonen worden ingekocht in Colombia, van de Coocafé Cooperative in de Sierra Nevada. 38 boeren zorgen voor de verzorging, oogst en verwerking van de biologische Arabica-koffie.
drinkselo.com (€ 1,99)

5. Handgemaakte koffiescrub met Boot Koffie

De koffie van koffiebranderij Boot Koffie, verschijnt niet alleen in de kop, maar ook in de handgemaakte scrubzeep van Werfzeep. De koffie komt van de Kachalu Coffee Growers Association uit Santander, Colombia. Een vleugje citroengras, patchouli, nootmuskaat, kaneel en kurkuma erbij en je hebt een verwarmende en frisse zeep!  
natuurlijkzuiver.nl (€ 5.75)

KTC Duurzaam
Meer lezen over duurzame koffie cadeaus? In de rubriek KTC duurzaam in ktc#29 geven de koffieprofessionals van This Side Up coffee, Detpak, Rotterzwam, Pectcof B.V. en Anne&Max hun mening over het verwerken van reststromen in de huidige koffiesector.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!