KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

Het aftellen is begonnen! Nog maar een paar weken tot de 8ste editie van The Amsterdam Coffee Festival van start gaat. De Biggest Coffee Party on Earth keert terug met indrukwekkende nieuwe features, ervaringen en merken. Zet de volgende 5 highlights maar alvast op je lijstje.

1. koffieTcacao x BE O

We vallen meteen met de deur in huis. Want wanneer je tijdens het festival als eerst een bezoek brengt aan koffieTcacao, dan zit je de rest van het festival goed!

Naast toffe t-shirts en kleurrijke koffieposters, zijn we ook dit jaar weer aanwezig met een te gekke actie. Wanneer je bij onze stand (T03 in het Transformatorhuis) een jaarabonnement afsluit voor €29,95, krijg je meteen de laatste editie van koffieTcacao mee én een gratis prachtige BE O Cup t.w.v. €19,95. Amsterdam Coffee Festival afstruinen en onderweg de heerlijkste koffies tappen met je eigen herbruikbare take-away koffiebeker. Makkelijk en ook nog eens lekker duurzaam, want de beker is gemaakt van plantaardige oliën!

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

2. Roast Masters™

Koffie branden, maar dan in een echte competitie! Deze editie van Amsterdam Coffee Festival keert Roast Masters terug in een gloednieuw jasje. Het belooft een spannende strijd waarin de beste koffie branders uit heel Europa het tegen elkaar opnemen voor de titel Roaster Master 2023.

In 4 rondes (kwalificatie rondes, kwartfinales, halve finales en de finale) nemen de teams het tegen elkaar op voor een live publiek. Een panel van toonaangevende juryleden houdt hen daarbij scherp in de gaten en zal de deelnemers beoordelen op hun vaardigheden, kennis en vakbekwaamheid tijdens de uitvoering van 7 verschillende disciplines.

Inmiddels zijn all 17 deelnemers bekend en terug te vinden op de website van Amsterdam Coffee Festival

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

3. Latte Art Live

Op het Latte Art Live podium komen de profs jou alles uitleggen over de kunst van het latte art schenken. Kijk, doe mee, leer en bewonder! Elke dag vinden er 6 sessies plaats door gerenommeerde barista’s. Van ‘A Beginner’s Guide to Latte Art’ tot ‘Plant-Based Drinks in Coffee, The Perfect Serve’ door Alpro’s ambassadeur Merijn Gijsbers. Ontdek alle do’s en don’ts van het vak en leer hoe je nu die zwaan schenkt. Een ding is alvast zeker: er is genoeg gratis koffie voor iedereen, dus houd je BE O Cup maar vast in de aanslag.

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

4. Street Food Market

Koffie en eten gaan perfect samen. Ook dit jaar vind je op de Street Food Market weer de hotste recepten uit de regio met een internationale twist. Zo serveren de meiden van de Grillende Keukenmeiden quesadillas van traditioneel Libanees brood en vind je bij Kitch’n Booz biologische braadworsten (ook veganistisch), gekruid met klassieke Italiaanse smaken. Gaat je voorkeur uit naar iets zoets? Ga dan op zoek naar een witte, vintage Citroën foodtruck. De Crêpes-Mobiel serveert traditionele verse Franse flensjes voor zowel de hartige liefhebber als de zoetekauw.

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival

5. The Roasters Village

Ontdek koffie uit heel Europa in The Roasters Village, waar branders uit onder andere Duitsland, België, Oekraïne en Italië de meest uiteenlopende koffies bereiden. In 2022 wonnen de Vannelli broers de Roast Masters ’22 competitie in Milaan en eindelijk kun je ook in Amsterdam hun koffie proeven. Naast deze Italiaanse delegatie kijken we uit naar nieuwe namen uit Roemenië, zoals Arusha, Meron en Mabo. Maar ook Giraffe Coffee is weer terug van weggeweest. Naast dat je deze branderij uit Rotterdam in The Roasters Village treft, verzorgen ze ook een Cocktail Masterclass en nemen ze deel aan Roast Masters. 

5x must visits tijdens The Amsterdam Coffee Festival


Zien we jou ook tijdens de Biggest Coffee Party on Earth? Tickets zijn verkrijgbaar via de website van The Amsterdam Coffee Festival. Tot dan!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.