5x specialty koffiezaken Breda

5x specialty koffiezaken Breda

Breda is met zijn historische binnenstad, eigentijdse street art en gezellige kroegen een ideale plek voor een dagje uit. Maar ook op het gebied van (specialty) koffie kent de stad inmiddels veel sfeervolle koffiezaken die een bezoek waard zijn. Wij zetten er alvast 5 voor je op een rij. 

Kamu

Dat koffie en wielrennen een perfecte match zijn, blijkt ook bij Kamu. Want naast dat ze gespecialiseerd zijn in onderhoud en reparaties van jouw tweewieler, schenken ze ook heerlijke koffies in hun naastgelegen koffiebar, vers gebrand door White Label Coffee.

Kamu heeft standaard een aantal bonen op de molen. Verwacht uitgebalanceerde espresso’s, zachte cappuccino’s, soepele americano’s of een fijne kop V60 filterkoffie. Bovendien kun je er terecht voor een goed ontbijt waarbij je kunt kiezen uit ovenverse croissants, fluffy pancakes en belegde broodjes die matchen met het seizoen.

Boschstraat 31 | kamu-breda.nl

Kamu koffiezaak Breda

Sowieso

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij CoffeeRoastery Amsterdam, bestiert Bredenaar Jop Schietecat inmiddels zijn eigen Koffiebar Sowieso. In deze huiselijke koffiebar,  gelegen in een rustig straatje midden in het bruisende centrum van Breda, vind je specialty coffee uit eigen branderij en kun je genieten van heerlijke zelfgebakken taartjes.

Koffiebar Sowieso kiest voor plantaardig. Naast een groot assortiment van plantaardige dranken, biedt de ontbijt- en lunchkaart smakelijke vegan gerechten zoals gezonde groene pannenkoekjes met hummus en scrambled no-egg en breakfast bowls met vers fruit en huisgemaakte granola. 

Nieuwstraat 46 | koffiebarsowieso.nl

Sowieso koffie breda

Je eigen filterkoffie maken? Bekijk wat je nodig hebt in onze online shop om zelf aan de slag te gaan.

Koffie bij Teun

Koffie drinken bij de beste koffiezaak van Brabant? Dan zit je bij Koffie bij Teun aan het juiste adres. Zo’n 10 jaar geleden vestigden eigenaren Inge Vrijheid en Teun Fransen zich in Breda met als doel om mensen te voorzien van een fijne plek en een goede koffie. Dit bleek al snel een succes en inmiddels komen er mensen uit heel het land naar Teun voor de speciale koffies, verse thee, smoothies, een all day breakfast of een XXL lunch.

Een leuke extra is dat Koffie bij Teun iedere maand workshops organiseert over koffie en thee. Meer informatie hierover vind je op hun website.

De Barones 17 | koffiebijteun.nl

koffie bij teun breda

Sip First

Koffie bij Teun ging als een speer en daarom openden Inge en Teun in 2020 de deuren van hun tweede koffiezaak in de Sint Janstraat. Met hun uitgebreide menukaart, internationaal geroemde koffiemerken en indrukwekkende street art, wandel je bij Sip First een waar Brabants koffiemekka binnen. De mural buiten is te danken aan de kunstorganisatie Blind Walls Gallery, die door heel Breda blinde muren laat pimpen door internationale straatartiesten.

Ook de menukaart springt bij Sip First meteen in het oog. Probeer een van hun dirty chai’s of ga voor een hand brewed filterkoffie. Theeliefhebbers kunnen theeën sippen van over de hele wereld, zoals een Japanse sakura of een milky wulong uit Thailand.

Sint Janstraat 24 | sipfirst.nl

sip first breda

Brandpunt

“Dé huiskamer voor elke eigenzinnige Bredanaar in hartje Breda.” De omschrijving liegt er niet om, want naast een creatieve pop-up store, vergaderruimte en een laserlab vind je er uiteenlopende koffies.

Hun creativiteit komt terug in hun warme dranken. Ontdek nieuwe smaakcombinaties zoals een bieten cappuccino, lavendel latte of een golden latte. Plof binnen neer op een comfortabele bank of neem plaats op het terras en laat je verrassen door een van de vele gerechten op hun menukaart.

Reigerstraat 16 | brandpuntbreda.nl

brandpunt koffiezaak

Benieuwd naar andere hotspots in Nederland en België? Download de koffieTcacao hotspot-gids en ontdek de leukste cacao-, thee- en koffiezaken van dit moment.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.