Van een bloemige cold brew lavender tonic tot een tropische coco choco frappé! Met deze 5 zomerse drankjes stil jij op zonnige dagen je dorst. Pak die shaker dus maar uit de kast en laat je beste cocktailkunsten zien met deze recepten van Monin.
1. Cold brew lavender tonic
Ingrediënten
MONIN Cold brew Concentraat / 20 ml MONIN Lavender / 80 ml Schweppes Selection Tonic / ijsblokjes / takje rozemarijn / limoenschijfjes
Bereiding
- Mix vooraf 1 deel MONIN Cold Brew met 4 delen water
- Vul het glas met ijsblokjes
- Pomp 2 x 10 ml MONIN Lavender in het glas
- Schenk 80 ml Schweppes Selection Tonic in het glas
- Voeg de Cold Brew premix toe
- Garneer met een takje rozemarijn en limoenschijfjes
2. Iced praline
Ingrediënten
20 ml MONIN Praline / 120 ml koude melk / espresso / ijsblokjes
Bereiding
- Vul het glas met ijsblokjes
- Pomp 2 x 10 ml MONIN Praline in het glas
- Voeg de koude melk toe
- Zet een espresso en schenk dit in het glas erbij
3. Coco choco frappé
Ingrediënten
1 scoop MONIN Frappé Chocolate / 30 ml Le Fruit de MONIN Coconut / 120 ml ALPRO Coconut drink / 1 glas vol ijsblokjes
Bereiding
- Doe ijsblokjes en 1 scoop MONIN Frappé Chocolate in de blender
- Pomp 2 x 15 ml Le Fruit de MONIN Coconut in de blender
- Voeg 120 ml Alpro Coconut drink toe
- Blend alles tot een homogene massa en schenk in het glas
- Garneer met slagroom, chocolate topping en kokosschaafsel
4. Pink grapefruit cold brew
Ingrediënten
MONIN Cold brew Concentraat / 30 ml Le Fruit de MONIN Ruby Grapefruit / water / ijsblokjes
Bereiding
- Mix vooraf 1 deel MONIN Cold Brew met 4 delen water (premix)
- Vul een glas met ijsblokjes
- Pomp 2 x 15 ml Le Fruit de MONIN Runy Grapefruit in het glas.
- Voeg 150 ml water toe en roer goed door
- Schenk voorzichtig Cold Brew premix in het glas en garneer met een grapefruitschijfje
5. Zingy green tea
Ingrediënten
1 l heet water (90 °C) / 5 zakjes Lipton Green Tea Sencha / Monin Cloudy Lemonade / ijsblokjes / garnering: citroen & munt
Bereiding
- Verwarm 1 l water tot 90 °C
- Plaats 5 zakjes Lipton Exclusive Selection Green Tea Sencha in een hittebestendige kan en giet het hete water voorzichtig eroverheen
- Laat de thee trekken gedurende 2 tot 3 min en verwijder vervolgens de theezakjes uit de kan
- Laat de thee in de koelkast afkoelen voor ongeveer 1 tot 2 uur
- Vul vijf glazen met ijsblokjes
- Voeg per glas 20 ml Monin Cloudy Lemonade toe
- Zodra de thee is afgekoeld, schenk de thee in de glazen en roer de inhoud door elkaar
- Garneer met een schijfje citroen en muntblaadjes of ander gewenst fruit voor extra zomerse verfrissing
Heb je de smaak te pakken? Bekijk voor meer keukeninspiratie deze 10 zomerse recepten vol koffie, thee en chocolade!