koffie Den Haag

6x specialty coffee in Den Haag

Oh, oh Den Haag. De stad achter de mooie duinen, maar sinds kort kunnen we ook wel zeggen: de stad van de specialty coffee. Afgelopen jaren openden steeds meer nieuwe koffiezaken hun deuren. Bij deze zes zaken kom je zeker aan je trekken als het gaat om specialty coffee in Den Haag. 

Specialty coffee in Den Haag: Single Estate Coffee Roasters

Na elf jaar ‘verborgen’ gezeten te hebben met de koffiebranderij op een industrieterrein in Maasdijk, gingen eind september 2019 de deuren van Single Estate’s eigen koffiebar open in Den Haag. De charme van het monumentale pand met hoge ramen, de lange bar met het zwarte stenen terrazzo blad en ingebouwde Modbar en het Scandinavisch getinte interieur maken Single Estate Coffee Roasters een must-visit in Den Haag. Uiteraard schenkt Single Estate haar eigen gebrande koffie. Op de molens zitten twee espressokoffies en twee filterkoffies. “In een later stadium willen we ook bijzondere microlots gaan etaleren. Deze koffies zijn voor veel van onze horecaklanten niet zo interessant, maar die kunnen we nu wel zelf aanbieden”, aldus mede-eigenaar Bas Burghoorn. Speciaal voor deze exclusieve lots is er in de branderij in Maasdijk een Loring 15kg brander aangeschaft. “Het is fijn dat we nu met de bar het verhaal achter elke koffie kunnen vertellen.”

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie:
zelfgebrand
Plek: Piet Heinstraat 15, 2518 CG, Zeeheldenkwartier
Website: singleestatecoffee.nl

***

Haley’s Comet Breakfastclub 

Bij Haley’s Comet Breakfastclub ben je even terug in de jaren tachtig. Oude videobanden, stripboeken, spelletjes en frisdrank in blik: het gevoel van nostalgie en rebellie vliegt je tegemoet wanneer je koffie gaat drinken bij Haley’s Comet Breakfastclub in Den Haag. Samen met Stefan Coster van de Roast Factory stelde eigenaar Brittany van der Does toegankelijke koffies met tonen van hazelnoot en melkchocolade samen. De bonen koopt Stefan direct in bij boeren in Colombia en Guatemala, waarna hij ze in Den Haag brandt voor de filterblend Moon Walk en de espressoblend Rocket Launch. Mocht je je afvragen waar de naam van deze nieuwe Haagse hotspot vandaan komt? Haley’s is vanaf de aarde de best zichtbare komeet en wanneer hij te zien is, zo gaat de legende, wachten er grootse dingen. Je kunt dus wat verwachten als je gaat koffiedrinken in Den Haag…

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie: filterblend Moon Walk en espressoblend Rocket Launch van de Roast Factory
Plek: Piet Heinstraat 133, 2518 CG, Zeeheldenkwartier
Website: haleyscometbreakfastclub.nl

***

Tigershark Coffee

In mei opende Vinnie Zwaan in Scheveningen, tussen een surfshop en skatewinkel in, espressobar Tigershark Coffee. De locatie, op vijf minuten loopafstand van het strand, koos hij met een reden. De bekende Haagse barista is namelijk niet alleen achter de espressomachine, maar ook regelmatig in zee op een surfboard te spotten. De espressobar schenkt specialty coffee, onder andere van koffiebranders Shokunin Coffee Collective en Keen Coffee. Sinds september zit de Costa Ricaanse El Bueyerito van Shokunin vast op de molen. “Toegankelijk voor melkkoffies, radicaal als een espresso.” Ook een hapje eten? Dat kan zeker bij Tigershark Coffee! Zo staan smashed avocado met cashew-koriander op toast, citroenmeringue en bananenbrood onder andere op het menu. Speciaal voor de aankomende winterse dagen serveert TigerShark Coffee in samenwerking met The Chocolate Shop ook warme chocolademelk gemaakt van single origin (Peru, Tanzania en Congo) chocolade.

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie: Costa Rica El Bueyerito van Shokunin Coffee Collective
Plek: Badhuisstraat 114, 2584HL, Scheveningen
Website: tigersharkcoffee.wordpress.com

Lees ook: 5x nieuwe specialty coffeebars in Rotterdam

Lot Sixty One Coffee Roasters

Naamsbekendheid kreeg Lot Sixty One Coffee Roasters aan de Kinkerstraat in Amsterdam, maar sinds oktober is de koffiezaak ook gevestigd in Den Haag. Aan het hoofd staan de Australische Adam Craig en Paul Jenner, die het wiel uitvonden in New York en Londen. Op een Probat 25kg in de kelder branden de mannen in Amsterdam zelf de laatste oogsten. Op het menu staat zowel een klassieke cappuccino als een V60. Naast koffie kun je bij Lot Sixty One Coffee Roasters rekenen op een goede “Aussie/ Kiwi-stylebrunch” met onder andere poke bowls, nachos en pancakes.

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie: Lot Sixty One Coffee Roasters
Plek: Torenstraat 98, 2513BV, Centrum
Website: lotsixtyone.com

***

Specialty Coffee in Den Haag: Kaafi

Op twee minuten lopen van Lot Sixty One Coffee Roasters zit Kaafi. De Amerikaans-Pakistaanse eigenaar Zeeshan Malik was jarenlang een fanatiek thuisbarista, totdat hij iets meer dan een jaar geleden besloot zijn carrière in de advocatuur vaarwel te zeggen en van zijn hobby zijn professie te maken. De Mahlkönig Ek43 verhuisde naar de Prinsestraat en een Victoria Arduino Black Eagle espressomachine werd aangeschaft. Kaafi onderscheidt zich echt door koffies te gebruiken van gerenommeerde internationale koffiebranders, zoals The Barn. Een leuk feitje is dat Malik’s vader de keuken bestiert en moeder de baas van het bakken is. Zo bestel je een heerlijke huisgemaakte pistache cheesecake, een Braziliaanse carrot cake of Dundee fruitcake.

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie: Red Brick blend geroosterd door Square Mile Coffee Roasters
Plek: Prinsestraat 25  2513 CA, Centrum
Website: kaafi.nl

***

Confetti

Maar in de Prinsestraat schuilt sinds drie maanden nog een koffieparel: lunchroom Confetti. Zoals de naam weggeeft, is het in de zaak één groot feest! “Meer kleur, funkyness en glitter in de stad te brengen”is het doel van eigenaar Merel Vriethoff. Verwacht dus discoversiering op het gebak, slagroom én karamelparels op de warme chocolademelk en snoep op de paarsroze bar. Bij Confetti kies je uit twee verschillende koffies: de vaste Confetti Coffee Roast, een Colombiaanse koffie en de wisselende Try Something Different Roast. De bonen worden gebrand door bevriende Haagse koffiebranderij Ief&Ido Koffiebranderij. Ga op bezoek en maak er een feestje van.

Specialty Coffee in Den Haag

Koffie: Confetti Coffee Roast van Ief&Ido Koffiebranderij
Plek: Prinsestraat 63, 2513 CB, Centrum
Website: lunchroomconfetti.nl

Altijd op de hoogte zijn van de leukste hotspots in Nederland en België? Neem een abonnement op koffieTcacao magazine en plan snel jouw volgende uitstapje!
WORD LID

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.

De adventskalender met chocolade van Carambole and Friends is het perfecte geschenk voor chocoladeliefhebbers.

Wil jij chocolade proeven als een echte kenner? Deze 7 stappen helpen je op weg .