KTC logo zwart
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
hotspots brugge cafe adriaan
Foto Coffeebar Adriaan

7x koffie hotspots in Brugge

Het historisch centrum maakt van Brugge voor menig bezoeker dé eyecatcher van België. De romantische binnenstad heeft het allemaal: kronkelende straatjes, pittoreske huizen en lokale lekkernijen op bijna iedere hoek. Ook op het gebied van specialty coffee verveel je je niet snel bij een bezoek aan een van deze hotspots in Brugge.

1. We Are Coffee Makers

Middenin het historische hart van Brugge, maar weg van de toeristenstroom, zit We Are Coffee Makers, voorheen bekend als Cafuné Espresso Bar. Bij deze koffie hotspot, van nog geen 50 vierkante meter groot, staan nooit lang dezelfde bonen op de molen. Voor een gevarieerde afwisseling werken ze naast hun vaste Belgische leveranciers als OR Coffee en MOK Coffee ook samen met microbranderijen uit Nederland en Frankrijk. 

Aan eigenheid geen gebrek, de taarten en het zuurdesembrood komen uit eigen oven en veel van het beleg voor de bagels halen ze uit de tuin achter hun huis.

Pop-up bar : Sint Jakobsstraat 36, branderij & bar: Academiestraat 8 | wearecoffeemakers.com

We are coffee makers brugge

2. Vero Caffè

Bij Vero Caffè (Italiaans voor ‘echte koffie’) is koffie de kern. Naast een uitgebreid assortiment van specialty coffee vind je er ook huisgemaakte taart en all-day breakfast, dat bestaat uit creatieve gerechtjes van lokale producten. Niet zo’n zin in vlees of zuivel? Iedere vrijdag is het Vegan Friday en kleurt de kaart groen.

Sint-Jansplein 9 | verocaffe.be

vero caffee brugge

Benieuwd naar alle juwelen in de Antwerpse koffiekroon? Deze 10 hotspots in Antwerpen mag je niet missen.

Lees verder

3. Dees Koffiebranders

In 2020 opende Dees Koffiebar zijn deuren met de missie om verantwoorde specialty coffee aan te bieden voor een betaalbare prijs. Maar waar je er voorheen ook terecht kon voor een goede kop koffie, staat de zaak inmiddels volledig in het teken van de branderij en de verkoop. Elke donderdag en vrijdag tussen 13:00 en 18:00 openen de deuren voor klanten. Buiten deze tijden kun je terecht bij Vero Caffè, die bijna het volledige assortiment van Dees Koffiebranders verkoopt.

Hoogstraat 38 | deeskoffie.be 

Dees koffiebranders

4. I Love Coffee

Neem bij I Love Coffee de moeite om de menukaart goed te bestuderen, want de keuze is ruim en origineel. Of je nu voor koffie, thee, chocolade of limonade komt. Eigenaar Koen Desmet en zijn team zetten in op huisgemaakte dranken, zoals de klant ze hebben wil. Heb je (lekkere) trek? Ook daarin is hun assortiment groot en origineel. Wat dacht je van een croissant met speculaasvulling?

Sint-Jakobsstraat 10| ilovecoffeebrugge.com 

I love coffee

5. Kaffee Kamiel

Eind 2019 maakte Viva Sara Kaffee plaats voor Kaffee Kamiel. Eigenaren en koppel Thomas Renier en Alexia Quintens, die even verderop ook Matin Midi runnen, wilden een nieuw concept naast hun “eigen deur”.  Een trendy hotspot realiseerden ze vooral met hun kaart. Verwacht geen standaard wafels of slaatje geitenkaas, maar laat je verrassen door smoothie bowls, fluffy pancakes, tasty toasts en meer dan 15 verschillende koffies.  

Zilverpand 7 | kaffeekamiel.be

Kaffee Kamiel

6. Coffeebar Adriaan

Een stukje Parijs in het centrum van Brugge. Wie bij deze Coffeebar Adriaam binnenstapt, wordt verwelkomd door een klassieke en elegante grandeur, geheel in stijl van de grand cafés uit de 19e eeuw. Deze hotspot is gevestigd in een neoclassicistisch herenhuis uit 1869 en maakt de Franse koffie-ervaring compleet. Strijk neer in een van de leren zetels naast de openhaard, bestel een french press en trakteer jezelf op een stuk zelfgemaakte taart. Bon appétit!

Adriaan Willaertstraat 7 | coffeebaradriaan.be

Coffeebar Adriaan

7. Bar’Lokal

Zoekt en gij zult vinden. Een beetje verstopt tussen het stadhuis en de Grote Markt vind je, op hetzelfde adres als Galerij Ter Steeghere, het knusse Bar’Lokal. Lokaal is het zeker. Naast het aanbod van producten uit de regio zoals wijnen en Brugse kaas, drink je hier specialty coffee tussen kunst gemaakt door lokale kunstenaars. Ook met een hongerige maag zit je hier goed, want Bar’Lokal biedt een uitgebreide lunchkaart.

Burg 15, bus 7 | @barlokalbrugge

Bar’Lokal

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.