KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
hotspots nijmegen koffiezaken

8x Hotspots Nijmegen

Pleinen gevuld met terrassen, zomerse wandelingen langs het water en een vooruitstrevend  (vega)paradijs waar iedere foodie zijn hart kan ophalen. Als jij binnenkort een bezoek brengt aan Nijmegen zijn deze 8 hotspots zeker een koffiebreak waard. 

1. Billy’s

Een vintage huiskamer met een rauw randje: zo laat Billy’s Coffee gevestigd in een licht en gezellig hoekpand in Nijmegen-Oost zich het best omschrijven. Wat startte als een samenwerking in de mobiele koffiebar RockaCoffee, waarmee festivalgangers van goede koffie werden voorzien, mondde in 2022 uit in een vaste hotspot voor koffieliefhebbers. “We willen de mensen die hier komen dieper meenemen in de rijke wereld van specialty coffee. De perfecte bak koffie staat hier altijd op één.”

Daalseweg 31 | billys.coffee

Hotspots nijmegen billy's

2. Gesha

Aan de Waalkade in Nijmegen vind je Gesha, een boho-chic café met internationale allure. Aan de linkerzijde van deze koffiezaak zit de trainingsruimte waar eigenaar en voormalig baristakampioen Rose van Asten baristatrainingen en workshops geeft.

Reken op goede koffie en getraind personeel. Elke week zitten er twee verschillende koffies op de espressomolen van wisselende Nederlandse branders zoals Friedhats, Shokunin Coffee en Keen Coffee. Ook voor een goed ontbijt kun je bij Gesha terecht. Probeer zeker de befaamde empanadas, deze Spaanse deegflapjes vliegen de hele dag door als warme broodjes over de toonbank.

Kaaisjouwerskade 206 | gesha.nl

 gesha

In koffieTcacao magazine lichten we in elke editie toffe nieuwe koffie-, thee- en chocoladehotspots uit van over de hele wereld. Je wordt al abonnee vanaf €29,95 per jaar!

Dat wil ik!

3. Bairro Alto

Al bijna tien jaar is Bairro Alto, beter bekend als Bairro, een begrip in Nijmegen. De koffiezaak werkt zo veel mogelijk met lokale partners. Zo komt het vloerbrood van Streekbakker Jorrit en werken ze voor het eigen koffielabel Districkt samen met branderij Blommers. Op hun menu staan onder andere de populaire groententostie met geitenkaas, bietenspread en chimichurri én verschillende broodjes, die ook als salade te bestellen zijn.

Kannenmarkt 6 | bairroalto.nl

hotspots nijmegen bairro alto

4. PUCK Specialty Coffee

Aan de Van Welderenstraat in hartje Nijmegen vind je sinds 2019 PUCK. Elke week kun je er wisselende koffies van verschillende branderijen kopen. De liefde die eigenaresse Sophie Pouwels stak in de zaak, proef je niet enkel terug in de koffie en het eten, maar voel je bij binnenkomst ook in de huiselijke  sfeer. Door de lichtinval, hoge planten en het vintage interieur is het net alsof je een woonkamer binnenstapt.

Van Welderenstraat 132 | Puckspecialtycoffee.nl

hotspots nijmegen Puck

5. First Things First

In de voormalige Honigfabriek in Nijmegen zit koffiebar First Things First, dat het pand deelt met Blommers Coffee Roasters. Twee koffiebedrijven onder één industrieel dak. De fabriekssfeer is nog volop aanwezig in de zaak, waar je onder het genot van een goede koffie en lekker eten kunt genieten van een uitzicht op de Waal.

Begin 2023 onderging First Things First een vernieuwing en heropende de nieuwe eigenaren, Willemijn Tan en Bart Roelofs, de deuren. Het menu wisselt als vanouds mee met het seizoen, maar wie nu in de namiddag van koffie wilt overgaan op bier of wijn kan nog even blijven plakken voor een uitgebreide borrel.

Waalbandijk 14B | firstthingsfirstnijmegen.nl

hotspots nijmegen first things first

6. Fika

Een stukje Scandinavië in het centrum van Nijmegen. Met fika verwijzen de Zweden naar een moment op de dag waarop mensen samenkomen om koffie te drinken, gebak te eten en bij te praten. Met die traditie wisten ze in Fika Café aan de Van Broeckhuysenstraat wel raad. Of het nu gaat om een mimosa bij het ontbijt, een traditioneel smørrebrød of een high-wine met fika-borrelplank, bij deze Nijmeegse hotspot kun je op ieder moment van de dag terecht voor een perfect pauzemoment.

Van Broeckhuysenstraat 5 | fika-nijmegen.nl

fika

7. COFFEELAB

Wat voor Jeroen Veldkamp en Rob Bongers oorspronkelijk begon als een tijdelijk experiment, mondde uit tot een blijvend succes. Want na filialen in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch, zit COFFEELAB sinds 2019 ook in Nijmegen. Wederom in de buurt van het treinstation in een statig pand aan de Van Oldenbarneveltstraat. Laat je verrassen door goede koffies, huisgemaakte gerechten of probeer een van de lokale biertjes en borrelplanken.

Van Oldenbarneveltstraat 81 | CoffeeLab.nl

nijmegen coffeelab

8. Blommers Coffee Brewers

Als hét koffiebegrip van Nijmegen mag Blommers Coffee Roasters in deze hotspot-lijst niet ontbreken. Samen met First Things First zagen de broers Robert en Berend Blommers in de oude Honigfabriek een potentiële locatie voor hun koffiezaak en -branderij. In 2014 werd het idee gerealiseerd. Zelf namen de broers het branden van koffie voor hun rekening, First Things First werd tot koffiebar en verkooppunt bekroond. In 2021 werd de branderij uitgebreid met een nieuwe koffiebar in de centrale hal van het Radboud Experience Center.

Het Loog 6 & Radboud UMC Geert Groteplein 15 | blommers.coffee

nijmegen blommers


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Volg koffieTcacao op Instagram en Facebook en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de lekkerste recepten.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!