Aeropress tips tricks

Aeropress tips & tricks

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar er zijn verrassend veel manieren om een koffie te zetten met een Aeropress. De klassieke manier staat op de verpakking beschreven, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Omdat we je enkele liters minder lekkere koffie willen besparen, vatten we 4 aeropress tips & tricks voor je samen.

  • Voor je aan de slag gaat, is het slim om Aeropress en filter te spoelen met warm water. Zo koelt je ‘brew’ niet af en zal de filter geen vuile smaakjes afgeven.
  • De Aeropress bevat een pakket filters waar je bijna een jaar mee vooruit kunt. Als die op zijn, vind je best veel herbruikbare alternatieven. Teflon, metaal en andere papiersoorten: een beetje online zoekwerk levert flink wat opties op.
  • De inverted of omgekeerde zetwijze is bijzonder populair. In plaats van je Aeropress te vullen langs de open kant, schuif je hem net in elkaar, draai je ’m om en klik je het plastic rooster los. Voeg koffie en water toe, extract en roer om. De plastic filter er weer op, kopje omgekeerd er tegen aan en alles in één vlotte beweging omdraaien en doorduwen. Het vraagt wat oefening, maar het smaakt vaak beter.
  • Het americano-recept is ook populair. Met een kleine brewratio (verhouding van water tot gemalen koffie) maak je een kleine, geconcentreerde koffie met veel smaak en aroma. Het resultaat vul je aan met warm water.
  • Klaar om verder te experimenteren? Op de website van de World Aeropress Championships vind je een overzicht van alle winnende recepten van de afgelopen jaren. 

In koffieTcacao 43 vroegen we barista Anastasios Nestoridis naar zijn favoriete zetmethode met bijpassend recept. Ontdek wat hij creëerde met enkel de Aeropress!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT