Anne&Max boek

Anne&Max boek: Koffie Thuis

Anne&max komt met een boek.  Koffie thuis is gevuld met koffiekennis over de boon, verwerking en zetmethoden, plus huisrecepten van anne&max voor het lekkers naast de koffie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede filterkoffie met anne&max populaire worteltaart? gewoon in je eigen huiskamer.

Dertien jaar geleden startte Wobbe van Zoelen Anne&Max op als de stadshuiskamer van Haarlem. Nu is het bedrijf tien steden, veertien vestigingen en een hoop huisrecepten verder. Die moesten gebundeld worden, vond Wobbe, en dat resulteerde in het net verschenen Anne&Max boek Koffie Thuis. Vol met handige koffietips en fijne recepten.

Vijf minuten voor koffie

Koffie Thuis praat je bij over koffiebonen, verschillende zetmethoden en alle andere dingen die je moet weten om thuis een lekkere koffie te drinken. “Eigenlijk gaat het boek over aandacht voor koffie,” vertelt Wobbe. “Tijdens een koffiereis in Ethiopië zag ik hoeveel zorg de boeren geven aan het product. Stuk voor stuk worden de koffiebessen geplukt. Die aandacht verdient koffie ook in het zetproces.” Wobbe begint het boek daarom met de tip: neem elke ochtend voordat je aan je dag begint vijf minuten de tijd om zorgvuldig koffie te zetten, te proeven en te genieten.

Filterkoffie

In het boek lees je hoe je de Chemex, V60, AeroPress, Cafetière of bijvoorbeeld Moccamasteroptimaal gebruikt. “Als ik het over filterkoffie heb, zeggen mensen vaak: ‘Oh ja, dat maakte mijn oma altijd’. Mensen denken dan aanbittere koffie, maar je kunt ook hele mooie, fruitige filterkoffies zetten. Bovendien is het een mooi ritueel voor thuis. Soms geniet ik nog meer van het ritueel dan de koffie zelf.”

Koffiereis Colombia

Anne&Max reisde niet alleen af naar Ethiopië, maar ook naar Costa Rica en Brazilië. De drie reisverhalen zijn opgenomen in het boek. De volgende reis naar Colombia staat ook al gepland en jij kan mee! Wil je in september 2019 mee naar de plantages, kennismaken met de koffieboeren en het verhaal achter de keuzes van Anne&Max horen? Schrijf je dan nu hier in.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!