Latitude Craft Chocolate Semuliki 70%

Elk editie van koffieTcacao magazine proeven professionals blind koffie, thee en chocolade. Voor koffieTcacao 42 proeft chocoladeconnaisseur Caroline Lubbers de Semuliki 70% reep van het Oegandese Latitude Craft Chocolate.

Latitude Semuliki 70%Latitude Craft Chocolate Semuliki 70%

REVIEW CAROLINE LUBBERS – rating 4/5 

“De reep glanst mooi en bij het openen komt de fruitige geur je direct tegemoet: pruimen, rozijnen, brood en een hint van gekarameliseerde suiker of meer de rijke zoetheid van panela. De kleur is warm bruin en bij het breken is de ‘snap’ mooi ferm. Ook het smeltpunt is aangenaam, de chocolade smelt erg mooi verdeeld en geleidelijk. Bij het eerste stukje blijkt de smaak puur en intens! Direct openen de zeer fruitige tonen van rood fruit, rijpe vijgen en ook een hint van espresso. De citrustoetsen spelen erdoorheen en brengen veel levendigheid. Er is een ondertoon te herkennen van groen gras. De nasmaak is iets droog en samentrekkend, maar al met al is dit een intense, zonnige reep die smaakt naar meer!”

Prijs € 5,95
Online verkrijgbaar bij chocolademeesters.eu, gebrandopsmaak.com of thechocolateshop.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!