Latitude Craft Chocolate Semuliki 70%

Elk editie van koffieTcacao magazine proeven professionals blind koffie, thee en chocolade. Voor koffieTcacao 42 proeft chocoladeconnaisseur Caroline Lubbers de Semuliki 70% reep van het Oegandese Latitude Craft Chocolate.

Latitude Semuliki 70%Latitude Craft Chocolate Semuliki 70%

REVIEW CAROLINE LUBBERS – rating 4/5 

“De reep glanst mooi en bij het openen komt de fruitige geur je direct tegemoet: pruimen, rozijnen, brood en een hint van gekarameliseerde suiker of meer de rijke zoetheid van panela. De kleur is warm bruin en bij het breken is de ‘snap’ mooi ferm. Ook het smeltpunt is aangenaam, de chocolade smelt erg mooi verdeeld en geleidelijk. Bij het eerste stukje blijkt de smaak puur en intens! Direct openen de zeer fruitige tonen van rood fruit, rijpe vijgen en ook een hint van espresso. De citrustoetsen spelen erdoorheen en brengen veel levendigheid. Er is een ondertoon te herkennen van groen gras. De nasmaak is iets droog en samentrekkend, maar al met al is dit een intense, zonnige reep die smaakt naar meer!”

Prijs € 5,95
Online verkrijgbaar bij chocolademeesters.eu, gebrandopsmaak.com of thechocolateshop.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.