Azumaya – Antwerpen

 

Bij Azumaya wordt thee gezet in gietijzeren Nanbu Tekki ketels.

Toen Michael van den Putte enkele jaren geleden kennis maakte met echte Japanse thee, begreep hij dat de groene theeën die hij tot dan toe dronk, daar ver vanaf stonden. Hij verdiepte zich in de thee en kwam er al snel achter dat er in Europa niet veel aanbod was. Michael besloot zelf en rechtstreeks Japanse thee te gaan importeren, vond twee Japanse vennoten die hem met de juiste mensen in Japan in contact brachten en begon aan de Leopoldplaats 12 in Antwerpen zijn lifestylewinkel en theehuis naar 
Japans voorbeeld: sereen en minima
listisch. Azumaya is de benaming van een typisch Japans prieeltje, waar Japanners in alle rust hun kopje thee nuttigen.

Op theereis

Theeliefhebbers, foodies en Japan­liefhebbers nemen plaats aan de lange tafel midden in de winkel. Michael neemt ze mee op theereis en hij deelt graag zijn uitgebreide kennis over Japanse thee. Hij laat je Japanse hapjes proeven die de theeën versterken en vice versa. Michael: “In het Japanse dagelijkse leven neemt thee een belangrijke plaats in, vandaar dat onze focus vooral op thee ligt. Thee 
in de brede zin van het woord. Je kunt hier thee drinken en bijzondere theeën kopen, maar ook originele thee-serviezen en theeserviezen van Europese kunstenaars geïnspireerd op Japan.

 


Selectie

“Het eerste jaar gebruikten we om uit te zoeken welke Japanse thee Belgen, Nederlanders en andere Europeanen lekker vinden. Op basis van deze 
ervaring hebben wij onze selectie bij­gestuurd.” Het assortiment bestaat uit diverse soorten Japanse groene thee zoals sencha, matcha, gyokuro, genmaicha, banccha, hojicha, kyobancha en hoji-bancha, geïmporteerd uit ver­schillende streken in Japan, steeds rechtstreeks van de producent.

 

IJzererts

Michael: “We zetten de thee op 
Japanse wijze, onder andere in Nanbu Tekki gietijzeren theepotten. Japanners gebruiken dit materiaal al eeuwenlang, omdat het de kwaliteit van het water verbetert. Door het contact van het water met het ijzererts in de theepot worden de harde bestanddelen uit het water onttrokken. Het water wordt hierdoor zachter en lekkerder.”


Azumaya
Leopoldplaats 12 | Antwerpen, België
azumaya.eu

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT