Zussen Sifra en Jacintha Opstal, de een vegan foodie en de ander patissier, schreven samen het boek: Bak to Basic. Een kookboek vol vegan bakrecepten. Want plantaardig bakken, zonder gebruik te maken van eieren, is volgens de zussen makkelijker dan je denkt. Voor wie ga jij deze vegan crispy truffels maken?
In Bak to Basic vertellen de zussen Opstal niet alleen wat goede vervangers voor ei zijn, maar geven ze ook handige tips over de werking van ingrediënten en over hoe je bijvoorbeeld glutenvrije varianten kunt maken. Daarbij zijn de meeste ingrediënten gewoon bij de supermarkt te verkrijgen tegen redelijke prijzen. Zet de oven dus maar aan, haal je bakblik tevoorschijn en start met deze vegan crispy truffels!
Recept: vegan crispy truffels
Ingrediënten
80 gram dadels / 40 gram kokosolie / 30 ml plantaardige drank / ½ theelepel vanillepoeder / 15 gram geroosterde boekweit / 50 gram pure chocolade / 2 eetlepels cacao
Bereiding
- Mix in een blender de dadels, kokosolie, plantaardige drank en vanillepoeder tot een zachte crème. Mix de geroosterde boekweit met een spatel door de crème.
- Vul een spuitzak, zonder spuitmond, met crème. Knip het puntje van de dichte spuitzak eraf en spuit kleine staafjes crème op een met bakpapier bedekte plaat. Zet de plaat in de vriezer totdat de staafjes hard zijn.
- Smelt de pure chocolade tot 45°C en laat afkoelen tot 31°C.
- Haal de staafjes door de chocolade, Leg ze opnieuw op het bakpapier en laat ze drogen buiten de koelkast. Rol ze door de cacao en ze zijn helemaal klaar om op te smikkelen.