Barista aan zet: Teun Fransen

Barista aan Zet: Teun Fransen

Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor ktc 39, onze zomereditie van dit jaar, zet barista teun fransen, mede-eigenaar van espressobars koffie bij teun en sip first in breda, een v60 ijskoffie met een gewassen burundi. 

 

Zetmethode: V60 pour-over ijskoffie
Koffie: een op 1.700-1.900 meter hoogte geteelde gewassen red bourbon koffie van producent van het Greenco Kibungo washing station uit Kayanza, Burundi
Smaakomschrijving: aciditeit van groene mango en rijpe citroen, met zacht vleugje kaneel en ronde afdronk van gedroogde pruim
Brander: Andy Coffee Roasters, Antwerpen
Prijs: € 11,50 voor 250 gram 


Hoeveelheid: 20 gram koffie, 100 milliliter ijs en 150 milliliter water
Maalgraad: medium, stand 6 Mahlkönig EK43
Water: Gefilterd water 92
Bereiding: Start met 50 milliliter water en laat bloomen tot 45 seconden. Schenk daarna twee maal 50 milliliter tot een totale extractietijd van 2.20 minuten. Serveer uit in een mooi glas met daarin 3-4 ijsklontjes.

Wil jij ook met jouw recept in KTC staan?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mailtje naar onze redactie!
Fotografie Jurriaan Huting

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is