Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode, met een bijbehorend koffierecept. zjevaun janga (26) van harvest coffee brewers in rotterdam zette voor ons met een omniroast koffie een v60.
Favoriete zetmethode: V60 en altijd espresso!
Koffie: semi-washed 100% caturra van producent Cecilia Cangrejo van Finca Bellavista in Huila, Colombia.
Smaakomschrijving: bananencustard, spiced rum, passievrucht, kiwi en chocoladelikeur
Brander: Benjamin Richardson van Made of Many Roasting Co, €13 per 250 gram
KOFFIERECEPT
Hoeveelheid: 15 gr voor 250 ml water
Malingsgraad: 6.8 op Mahlkönig EK43
Temperatuur: 98 graden
Doorlooptijd: 2.50 minuten (50 ml bloomen in 30 seconden en dan doorschenken naar 250 ml in nogmaals 30 seconden)
Water: SPA Reine, Bar-Le-Duc, maar ook met Rotterdams water blijft deze koffie overeind
TIP: “Agitate your coffee! Ga bij het afstellen met een lepel of bamboe heen en weer na je 50 ml pour. Tel hoe vaak je heen en weer gaat, zodat je precies de helft minder of meer kan doen bij de volgende.”
Benieuwd naar meer koffierecepten? Lees ook: Barista aan zet: Quinten Dusaer en Barista aan zet: Elliott Szechtman.