hario v60 recept

Barista Zjevaun Janga deelt zijn Hario V60 recept

Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Zjevaun Janga van Harvest Coffee Brewers in Rotterdam zette voor ons met een omniroast koffie volgens zijn favoriete Hario V60 recept.

Hario V60 recept

Favoriete zetmethode: V60 en altijd espresso
Koffie: Semi-washed 100% caturra van producent Cecilia Cangrejo van Finca Bellavista in Huila, Colombia.
Smaakomschrijving: Bananencustard, spiced rum, passievrucht, kiwi en chocoladelikeur
Brander: Benjamin Richardson van Made of Many Roasting Co, €13 per 250 gram

Hoeveelheid: 15 g voor 250 ml water
Malingsgraad: 6.8 op Mahlkönig EK43
Temperatuur: 98 °C
Doorlooptijd: 2.50 minuten (50 ml bloomen in 30 seconden en dan doorschenken naar 250 ml in nogmaals 30 seconden)  
Water: SPA Reine, Bar-Le-Duc, maar ook met Rotterdams water blijft deze koffie overeind

Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met filterkoffie? Ontdek de producten in onze webshop.

Webshop 

Tip van barista Zjevaun Janga

Agitate your coffee! Ga bij het afstellen goed met een lepel of bamboe heen en weer na je 50 ml pour. Tel vooral hoe vaak je heen en weer gaat, zodat je precies de helft minder of meer kan doen bij de volgende.”

hario v60 recept

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.