Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor koffieTcacao 43 zette Anastasios Nestoridis, hoofdbarista van het nieuwe Cafecito Coffee Roasters uit Rotterdam, met de AeroPress een red honey verwerkte koffie uit Costa Rica.
Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: een red honey verwerkte koffie van Finca Sebastian uit Llano Bonito de Naranjo, Costa Rica
Smaakomschrijving: karamel, vanille, perzik
Brander: Cafecito Coffee Roasters, Amsterdam, €9 voor 250 gram
Koffie: een red honey verwerkte koffie van Finca Sebastian uit Llano Bonito de Naranjo, Costa Rica
Smaakomschrijving: karamel, vanille, perzik
Brander: Cafecito Coffee Roasters, Amsterdam, €9 voor 250 gram
Hoeveelheid: 20 gram
Maalgraad:grof, stand 10 op Mahlkönig EK43
Water: mineraalwater of gefilterd water van 92°C
Maalgraad:grof, stand 10 op Mahlkönig EK43
Water: mineraalwater of gefilterd water van 92°C
Bereiding: Doe de koffie in de AeroPress. Voeg 100 milliliter water toe en roer twintig keer. Flip de AeroPress op een mok en ‘press’ 40 seconden lang. Voeg vervolgens nog 110 milliliter water toe en serveer op 60°C.
Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met de AeroPress?
Tip van Anastasios Nestoridis, Cafecito Coffee Roasters:
Ga niet voorbij de 110 milliliter bypass, want dat maakt de koffie ‘zwak’.
Ook met jouw recept in koffieTcacao?
We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!