jelle van rossum

Barista Jelle van Rossum deelt zijn Hario Switch V60 recept

Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor koffieTcacao 46 zette barista Jelle van Rossum, oprichter van koffiebranderij Shokunin Coffee Collective en de nieuwe koffiebar Dune in Rotterdam, een natural koffie uit Myanmar met de Hario Switch V60.

Favoriete zetmethode: Hario V60 Immersion Dripper “Switch”
Koffie: Bant Sawk. Een op verhoogde bedden gedroogde natural koffie, geproduceerd door de Hopong Village Group in Myanmar
Smaakomschrijving: Sinaasappel, banaan, aardbei, toffee
Brander: Shokunin Coffee Collective
Prijs: €13 voor 250 gram

Hoeveelheid: 15 gram koffie
Malingsgraad: standaard V60 maling
Water: 250 milliliter gefilterd water (120ppm) van 98°C
Bereiding: Schenk al het water in één keer op de koffie en laat het geheel vervolgens minstens drie minuten trekken. Zodra de tijd verstreken is even de korst breken, zoals bij een cupping, en vervolgens de koffie laten doorlopen. Voilà: een heerlijk eenvoudige filterkoffie!
 

Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met filterkoffie? Ontdek onze filterhouders in de webshop.

Filterhouders 

Tip van barista Jelle van Rossum

Deze methode is zo lekker, maar ook zo makkelijk. Je hebt geen ketel met een ganzenhals nodig en je hoeft ook niet te bloomen. Ook als de koffie langer dan 3 minuten staat, zelfs 6 tot 7 minuten, smaakt hij nog vrijwel hetzelfde.

Jelle van Rossum

Ook met jouw recept in koffieTcacao?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.