Barista kampioen en Latte Art kampioen België 2015

Barista kampioen  Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen  Nicolos Bouchaert en  Jessica Avalos Contreras winnaars Belgische Latte Art en Barista wedstrijden  2015.

Op 3 en 4 februari organiseerde SCAE Belgium in samenwerking met de Belgian Coffee Education het nationaal Barista en Latte Art Kampioenschap 2015. De finalisten van beide wedstrijden zullen later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de respectievelijke wereldkampioenschappen in Göteborg (Latte Art) en Seattle (Barista). De wedstrijden vonden plaats in Brussel. Barista kampioen Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen Nicolos Bouchaert en Jessica Avalos Contreras kwamen als beste uit de wedstrijd.
Voor de wedstrijd Barista maakte elke deelnemer binnen 15 minuten 4 espresso’s, 4 cappuccino’s en 4 specialty coffee’s die door een vakjury worden beoordeeld. Tijdens de Latte Art wedstrijd namen de baristas het tegen elkaar op in 3 verschillende onderdelen: 2 identieke free-pour macchiatos, 2 identieke free-pour lattes en 2 identieke designer lattes.

 

Winnaars Latte Art Kampioenschap

1. Nicolos Bouchaert (Brussel)
2. Brett Broothaers (Oost Vlaanderen)
3. Maggie Ihren Dean (Oost Vlaanderen)

 

Winnaars Barista Kampioenschap

1. Jessica Avalos Contreras (Oost Vlaanderen)
2. Nele Vanden Berghe (Oost Vlaanderen)
3. Quentin De Backer (West Vlaanderen)
De wedstrijd werd een succes dankzij de steun van vele vrijwilligers die gepassioneerd zijn door koffie, een enthousiaste pers en de sponsors (Schuilenburg, Brita, Rombouts, Canderel, Pentair, Miko, Muntpunt en de Hollebeekhoeve).
Op de foto: Barista kampioen Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen Nicolos Bouchaert en Jessica Avalos Contreras
Voor meer info ga naar: Scae België

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!