Barista kampioen en Latte Art kampioen België 2015

Barista kampioen  Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen  Nicolos Bouchaert en  Jessica Avalos Contreras winnaars Belgische Latte Art en Barista wedstrijden  2015.

Op 3 en 4 februari organiseerde SCAE Belgium in samenwerking met de Belgian Coffee Education het nationaal Barista en Latte Art Kampioenschap 2015. De finalisten van beide wedstrijden zullen later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de respectievelijke wereldkampioenschappen in Göteborg (Latte Art) en Seattle (Barista). De wedstrijden vonden plaats in Brussel. Barista kampioen Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen Nicolos Bouchaert en Jessica Avalos Contreras kwamen als beste uit de wedstrijd.
Voor de wedstrijd Barista maakte elke deelnemer binnen 15 minuten 4 espresso’s, 4 cappuccino’s en 4 specialty coffee’s die door een vakjury worden beoordeeld. Tijdens de Latte Art wedstrijd namen de baristas het tegen elkaar op in 3 verschillende onderdelen: 2 identieke free-pour macchiatos, 2 identieke free-pour lattes en 2 identieke designer lattes.

 

Winnaars Latte Art Kampioenschap

1. Nicolos Bouchaert (Brussel)
2. Brett Broothaers (Oost Vlaanderen)
3. Maggie Ihren Dean (Oost Vlaanderen)

 

Winnaars Barista Kampioenschap

1. Jessica Avalos Contreras (Oost Vlaanderen)
2. Nele Vanden Berghe (Oost Vlaanderen)
3. Quentin De Backer (West Vlaanderen)
De wedstrijd werd een succes dankzij de steun van vele vrijwilligers die gepassioneerd zijn door koffie, een enthousiaste pers en de sponsors (Schuilenburg, Brita, Rombouts, Canderel, Pentair, Miko, Muntpunt en de Hollebeekhoeve).
Op de foto: Barista kampioen Jessica Avalos Contreras en Latte Art kampioen Nicolos Bouchaert en Jessica Avalos Contreras
Voor meer info ga naar: Scae België

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!