Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor koffieTcacao 44 zette barista Kobe Van Gaveren, mede-oprichter van Kolonel Coffee in Antwerpen, een gewassen koffie uit Ethiopië met de V60.
Zetmethode: Hario V60 size 02
Koffie: gewassen heirloom Ethiopië Echemo van producent Khalid Shifa uit Jimma
Smaakomschrijving: perzik, limoen, sinaasappel en honing
Brander: Kolonel Coffee Roastery
Koffie: gewassen heirloom Ethiopië Echemo van producent Khalid Shifa uit Jimma
Smaakomschrijving: perzik, limoen, sinaasappel en honing
Brander: Kolonel Coffee Roastery
Hoeveelheid: 16 gram
Maalgraad: fijn-medium
Water: 250 ml gefilterd water van 93°C met TDS (total dissolved solids) van 1.30-1.35
Maalgraad: fijn-medium
Water: 250 ml gefilterd water van 93°C met TDS (total dissolved solids) van 1.30-1.35
Bereiding: Bloom met 40 ml water. Schenk in 30 seconden op naar 120 ml en neem voor de derde pour 90 seconden tot 250 ml. De totale doorlooptijd ligt tussen 2min 30s en 3 minuten.
Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met de Hario V60?
Tip van barista Kobe Van Gaveren, Kolonel Coffee Roasters:
Als je water opschenkt vanuit een kan, start dan met 95°C, omdat dit water snel zal afkoelen.
Ook met jouw recept in koffieTcacao?
We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!