Wesley Piket
Foto Lennaert Ruinen

Barista Wesley Piket deelt zijn Kalita Wave 155 recept

Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn of haar favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor koffieTcacao 49 zette Wesley Piket, eigenaar van het nieuwe DuckRabbit Coffee Brewers in Den Haag, een Kalita Wave 155 met een red honey koffie uit Costa Rica.

Favoriete zetmethode: Kalita Wave 155
Koffie: een red honey koffie van Café La Cumbre Tarrazú in Costa Rica
Smaakomschrijving: mandarijn, karamel, abrikoos
Brander: Oogst Koffie
Prijs: € 15,26 voor 500 gram

Recept

Hoeveelheid: 11,5 gram voor 200 milliliter water
Maalgraad: 625 micron op de Bentwood (medium/coarse)
Water: 1⁄2 Spa blauw + 1⁄2 kraanwater op 90°C
Bereiding: Start met 35 milliliter water en een goede swirl, laat 30 seconden bloomen. Schenk daarna op tot 120 gram. Schenk na één minuut (vanaf begin) de rest van het water op tot 200 milliliter. Na twee minuten en dertig seconden roer je de koffie een keer goed door en kun je genieten.

koffieTcacao 49 readingAndere zetmethodes ontdekken of recepten proberen? Ontdek het koffieTcacao magazine! Hét lifestyle magazine dat het laatste nieuws uit de koffie-, thee- en cacaowereld dichterbij brengt.
WORD LID

Tip van barista Wesley

Vaak kies ik voor een recept waarbij ik de koffie vier keer opschenk, maar bij deze koffie werd de brew-tijd te lang en bij een grovere maling ging het cleane karakter verloren. Je kunt dan 2 of 3 pours aanhouden met dezelfde maalgraad. Het gewicht van de grotere pours zorgt voor een kortere brew. Mocht je thuis geen filter hebben, dan is de makkelijkste manier om je brew-water te verbeteren door Spa blauw en kraanwater te mixen. Kies voor het gemak een 50-50 verhouding. 

Ook met jouw recept in koffieTcacao?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Hoe kun je steeds beter je smaakpapillen ontwikkelen en de smaken van koffie en thee herkennen en beschrijven? We geven 10 tips.

Pu'er thee is een karakteristieke theesoort waarbij geldt: hoe ouder de thee, hoe beter de kwaliteit. Ontdek hoe deze post-gefermenteerde thee gemaakt wordt.

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte.