Baristakampioen Matteo Pavoni over Cimbali Group op het ACF
Advertorial

Baristakampioen Matteo Pavoni over Cimbali Group op het ACF

Vorig jaar won hij de Italiaanse baristakampioenschappen achter een Faema President. Dit jaar deelt Matteo Pavoni zijn koffiekennis met bezoekers van The Amsterdam Coffee Festival vanachter de oogstrelende 1 groeps-espressomachine Faemina. Wij spreken de baristakampioen en eigenaar van koffiebranderij Peacocks Coffee over zijn aankomende optreden bij The Faemina Coffee School en zijn liefde voor de espressomachines van de Cimbali Group. 

Ciao Matteo, nog even en festivalbezoekers kunnen jou ontmoeten bij The Faemina Coffee School. Wat mogen we daarvan verwachten?

“Inderdaad, tijdens The Amsterdam Coffee Festival van 30 maart tot 1 april is Faemina de sponsor van The Coffee School. Tijdens verschillende trainingssessies laat ik zien hoe je thuis het beste uit deze machine haalt. Van het extraheren van de perfecte espresso shot tot tips voor het kiezen van de beste koffie. Ook gaan we spelen met technieken om melk op te schuimen voor de mooiste flat whites. Ik kijk er naar uit om thuisgebruikers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan over de kracht van deze mooie machine, dus kom vooral langs!”

Kun je alvast iets kwijt over die kracht van de Faemina? 

“Ik hou van de Faemina omdat je er alle kanten mee op kunt. Van thuisgebruikers tot kleine ondernemingen: de barista kan deze 1 groeps-espressomachine op verschillende manieren bedienen, afhankelijk van welke koffie hij wil drinken of serveren. Het feit dat je er niet alleen espresso, maar ook een perfecte filterkoffie mee kunt zetten, vind ik waanzinnig. Alle parameters die je normaal bij een handmatige extractie controleert – blooming time, dosis, doorlooptijd en het aantal opschenkingen – kun je instellen, afhankelijk van de origine, variëteit en branding van je koffie. En niet te vergeten: dankzij de mogelijkheid om de groepstemperatuur te verlagen naar 70°C is de Faemina ook perfect voor thee zetten op de juiste temperatuur.”

Baristakampioen Matteo Pavoni over Cimbali Group op het ACF

Zijn er andere machines van Cimbali Group waarvan jouw hart sneller gaat kloppen?

“De Faema President heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Het was de machine die ik gebruikte toen ik vorig jaar de Italiaanse baristakampioenschappen won. Daarnaast vind ik de Slayer machines erg boeiend en de laatste tijd is de Faema E71E één van mijn favorieten. Deze espressomachine is gemaakt om de barista te pleasen: zeer eenvoudig in gebruik en ergonomisch. Eenmaal ingesteld, is de espresso-extractie altijd reproduceerbaar. De extractie druk is perfect en gemakkelijk instelbaar dankzij een externe pompknop en de Cold Touch stoompijpjes (lees: geen verbrande vingers) zijn fijn in gebruik. Je kunt ‘m tijdens The Amsterdam Coffee Festival zelf proberen bij de stand van Faema!” 

We moeten dus ook de stand van Faema bezoeken?

“Zeker! Het team van Faema staat klaar om je alle machines te laten zien op basis van jouw eigen behoeften. En natuurlijk kun je ze zelf testen. Ben je benieuwd naar de Faema E71E of de President, dan moet je zeker even langskomen. Naast deze espressomachines, vind je er ook de spiksplinternieuwe koffiemolen Faema MD5000, afgelopen januari gelanceerd tijdens de Italiaanse expo Sigep. Mag ik nog één tip geven? Breng ook de Slayer-stand een bezoek om de Slayer Single Group en Steam EP te ontdekken. Deze machines geven een geheel nieuwe aanpak voor het zetten van espresso. Komt dat zien!”

Faemina amsterdam coffee festival

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de Faema stand G50 en de Slayer stand G49 voor meer Italiaanse pracht. De sessies van The Faemina Coffee School zijn inmiddels uitverkocht.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is