KTC logo zwart
Search
Close this search box.
Bartine opent nieuwe vestiging in Den Haag

Bartine opent tweede vestiging in Den Haag

In een statig pand aan de Herengracht opende Bartine eind 2018 in het centrum van Den Haag de deuren. Na groot succes ontstond het idee voor een ambachtelijke desembakkerij en winkel met liefde voor de buurt.

Eigenaren Nils Klinkspoor en Casper Talsma wilden een alternatieve Berlijnse sfeer neerzetten en bijzondere gerechten voor brunch, lunch en diner serveren. “Het heeft best even geduurd tot het café ging lopen. Achteraf heeft dit ons de tijd gegeven om het concept bij te schaven”, vertelt Nils. Zijn favoriete gerecht is Turkish Eggs (Çilbir), een van oudsher Turks ontbijt met yoghurt gepocheerde eieren, spicy bruine boter en geroosterde pompoen. Uiteraard met koffie van het Amsterdamse Friedhats Coffee Roasters erbij. “Ik heb Lex en Dylan leren kennen in de tijd van Headfirst Coffee Roasters, toen voorloper in het lichter koffiebranden”, zegt Nils. “Sindsdien ben ik een trouwe fan.”

Bartine Bakery & Market Den Haag

Bartine: twee in één

De eerste lockdown in 2019 bood een moment van reflectie. Zo was er tijd om nieuwe recepturen te ontwikkelen, en zo zag het, inmiddels fameuze, kardemombroodje het levenslicht. Dat er een rij tot om de hoek stond hadden ze niet durven dromen. Toen Olivier van der Ree aangaf dat hij graag een hoogwaardige bakkerij wilde openen, ontstond het idee om de handen ineen te slaan. Het concept voor Bartine Bakery & Market werd een feit. In hartje Zeeheldenkwartier, in de Piet Heinstraat waar ook Single Estate Coffee Roasters en Haleys Comet Breakfastclub zitten, vond Bartine twee panden naast elkaar.

Begin 2022 werden de panden tot één verbouwd. Inmiddels zijn de deuren geopend en vind je op nummer 72 Bartine “Bakery & Market”. Aan de ene kant zit de Bakery en daarnaast het café en de winkel gevuld met delicatessen en wijnen, met achterin een Modbar. “De verbouwing duurde iets langer, omdat wij perfectionisten zijn. Ik heb op de grond gezeten om het marmer in de juiste volgorde aan de tegelzetter te geven”, blikt Nils glimlachend terug. “Uiteindelijk heeft architect Kim Degen het geheel naar een hoger niveau getild.” Er is zelfs een spiekraam voor nieuwsgierige kinderen én volwassenen om vanuit het café de bakkers aan het werk te zien.

Brood, koffie & wijn

Bartine heeft alles wat je nodig hebt om lekker de dag door te komen. Of zoals Nils het graag stelt: “te borrelen met ambachtelijk desembrood”, vind je bij deze tweede locatie. We staan met één voet in traditie en één voet in het nu. 

Espressomachine: Modbar
Molens: Mahlkönig EK43 en Grind by Weight met PuqPress
Water: Marco Brewing Systems
Koffie: Friedhats Funky Fruity Phoenix Colombia natural
Melk: volle melk Hoeve Biesland
Plantaardig: ROA
Thee: eigen merk
Lunch: zuurdesembroden
Zoet: kaneel-, saffraan- of kardemombroodjes, Ricciarelli, cruffin met gekonfijte lemon curd en Italiaanse meringue


Benieuwd naar andere hotspots in Den Haag? Download de koffieTcacao hotspot-gids en ontdek de leukste koffie-, thee- en cacaozaken in Nederland en België. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.