Basis recept: zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

Het mooie weer houdt aan, dus laat de ijsthee maar rijkelijk vloeien! Nadat je dit basisrecept van SpecialtyTea onder de knie hebt, kun je er je eigen draai aan geven.

Basisrecept: ijsthee

Ingrediënten

Thee / zuiver, zacht water / ijsklontjes

Benodigdheden

Een theemaker of twee theepotten met een filter

Bereiding

  1. Giet de hoeveelheid thee die je normaal voor een liter gebruikt (ca. 12 gram) op met 500 ml water van de juiste temperatuur (richtlijn: groen 70-80 graden, oolong 80-95 graden, zwart 95 graden) en laat deze trekken;
  2. Doe de ijsklontjes in een groot glas en giet de thee over de ijsklontjes. Klaar!

Je kunt nu zelf bepalen hoe zoet je de thee wilt maken. Je kunt hiervoor wat suikersiroop, appelsap of ander vruchtensappen toevoegen. Om je ijsthee extra feestelijk te maken kun je koolzuur in je thee spuiten waardoor het een prachtige vervanger van champagne kan worden.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.