KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
BÉBO CUBAN COFFEE LIQUEUR

NIEUW: BÉBO CUBAN COFFEE LIQUEUR

Na een marktdebuut berlijn vierde de kuyper royal distillers afgelopen week zowel bij lot sixty one in amsterdam en man met bril in rotterdam de lancering van hun koffielikeur in nederland. Koffietcacao was erbij en maakte onder het genot van een driegangendiner verzorgd door het rotterdamse restaurant in de keuken van floris en drie matchende cocktails van de hand van Dr Rotterdam kennis met bébo cuban coffee likueur.

Denk je aan Cuba, dan denk je aan flinke sigaren, sterke rum en overheerlijke koffie. Dat laatste haal je vanaf deze maand, verwerkt in Bébo koffielikeur, ook in Nederland in huis en in je zaak. Bébo Cuban Coffee Liqueur is speciaal gecreërd om de perfecte klassieke espresso martini te bereiden. Chi-ho Ta, barmanager Dr. Rotterdam: “Wij hebben Bébo al sinds het begin in Dr. staan. Het is één van mijn favoriete likeuren om te gebruiken, omdat het interessant is koffie te combineren met andere smaken. Bébo werkt bijvoorbeeld heel goed in combinatie met Mandarine Napoléon en Chartreuse, maar ook met donkere spirits, framboos en lychee. De mogelijkheden zijn eindeloos, en ik vond het dan ook tof om op het lanceringsevent cocktails met Bébo te creëren die perfect pasten bij de gerechten die In de keuken van Floris serveerde.” Ook in een White Russian of een Old Fashioned werkt Bébo goed. Voor de horeca waar er geen tijd is om cocktails te shaken, zijn de Bébo & Tonic of de Cortadito (Bébo met amandelmelk of kokosmelk) goede alternatieven.

 

Sierra Maestra

Bébo dankt zijn onderscheidende smaak aan de arabicakoffiebonen die groeien in de bergen van de Sierra Maestra. Het is lastig deze koffie in grote getalen te verkrijgen buiten Cuba, waardoor het product in eerste instantie beperkt beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat de authentieke smaak van de Cubaanse koffie het best bewaard blijft, zit er in Bébo Cuban Coffee Liqueur minder suiker dan andere koffielikeuren en is er geen karamel, maar ook geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd.

 

Legende van Club Bébo

De oorsprong van Bébo Cuban Coffee Liqueur gaat terug naar een geheime club in Havana genaamd Club Bébo. De plek waar artiesten, beroemdheden en andere vrije geesten elkaar ontmoetten wanneer ze samen wilden zijn, zonder buitenstaanders. De meest populaire dranken waren rum en Señora Béba’s bekende Cuban Coffee Liqueur – altijd geserveerd uit koffiekopjes, voor het geval dat de autoriteiten of andere ongewenste gasten plotseling opdoken. Als dit gebeurde ging het volume van de muziek omlaag en gedroeg iedereen zich braaf. Via Café Bébo – een onopvallend koffiezaakje – kon je toegang verkrijgen tot de club. Mits je wist dat, om binnen gelaten te worden in de club via een ingang achter de bar, je de koffie ‘Mucho gusto’ moest bestellen.
“Toen ik dit bijzondere drankje voor het eerst proefde, was ik meteen enthousiast. Het heeft een geweldige smaak en er zit een goed doordacht concept achter. Het geeft bartenders nieuwe inspiratie om hun cocktailaanbod verder te ontwikkelen. We zien dat de meest gedronken koffiecocktail, de espresso martini, nu trending is en we zijn ervan overtuigd dat Bébo Cuban Coffee Liqueur binnenkort de eerste keuze zal zijn als het gaat om het mixen van de perfecte espresso martini”, vertelt Mark de Witte, CEO van De Kuyper Royal Distillers.

 


Meer cocktailinspiratie of recepten: klik hier


 

De Kuyper Royal Distillers

De Kuyper Royal Distillers BV is één van de oudste familiebedrijven van Nederland, opgericht in 1695. Met de bekende De Kuyper cocktaillikeuren, Peachtree, Rutte Gin en Jenever, Mandarine Napoleon, Warninks en Dropshot in het portfolio is De Kuyper wereldwijd marktleider in deze range likeuren en wordt verkocht in meer dan 100 landen.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!