Bij Robèrt – Oisterwijk

 

Voor Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven is het geheim van mooie cacaocreaties het op de juiste temperatuur verwerken van de chocolade.

In Brabant staan honderden lege kloosters, fabrieken, kazernes en kastelen. Mooie, bijzondere gebouwen die het verhaal van de provincie vertellen. Robèrt van Beckhoven, de enige Meester Patissier en Meester Boulanger van Nederland, opende in december 2014 in een van die gebouwen een brood- en banketbakkerij en een winkel. De oude leerfabriek KVL aan de Almijstraat te Oisterwijk werd een ambachtsplaats vol creativiteit.
Kwaliteit, daar draait veel om in het leven van Robèrt. Waar mogelijk werkt hij met biologische ingrediënten, zoals handgemaakte desems en Franse bloem met het keurmerk Label Rouge. De chocolade die hij gebruikt is eerlijke chocolade uit Mexico. Róbert: “Het is uiteraard ook hele goede chocolade. We kopen hem in bij familiebedrijf CasaLuker, dat al honderd jaar bestaat en dat alleen maar ‘Cacao Fino de Aroma’ produceert. Slechts acht procent van de wereldproductie van alle cacaobonen behoort tot deze zeldzame, aromatische categorie. Bonen zijn de belangrijkste basis van de uiteindelijke chocolade. Die wordt alleen écht goed als de bonen ook smaakvol en aromatisch zijn.”

Oud ambacht, nieuwe apparatuur

Vanuit de winkel waar het ambachtelijk bereide brood, de patisserie en de bonbons te koop zijn, is achter een 
45 meter lange glaswand het hele bakproces te volgen. Om zijn meester­titels waardig te blijven werkt Robèrt met de modernste technieken. “Ook qua apparatuur is alleen het beste goed genoeg”, zegt hij. In zijn bakkerij vind je Selmi machines geleverd door Henk Koenen Chocolate Technology zoals chocolade-tempereermachines, een drageerketel om gechocolateerde nootjes te maken, een pastamachine om bijvoorbeeld chocoladepasta, hazelnootpasta en pindapasta mee te maken en een roaster om hazelnoten te roosteren en ontvellen.

 

Workshops

Om heel Holland aan het bakken te krijgen, biedt Robèrt in zijn gloednieuwe cursusruimte op de eerste verdieping van het pand cursussen en workshops aan. Van een basiscursus patisserie of broodbakken tot aan een workshop high tea of chocolade.


Bij Robèrt
Almijstraat 14 | Oisterwijk, Nederland
bijrobert.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT