Bittersweet – Leuven

 

Ruim drie jaar geleden begon Bram 
Jaenen in een klein straatje in de buurt 
van het statige stadhuis van Leuven, net buiten de drukte van de winkelstraten, 
zijn chocoladezaak. Bittersweet is niet zomaar een bonbonwinkel, Bram is een chocolatier die zijn klanten wil laten glimlachen.

“Genietmomenten maken het leven leuk en daar wil ik op een sympathieke manier graag aan bijdragen. Het is belangrijk voor mij dat mensen mijn pralines heel erg lekker vinden, maar het hoeft voor mij niet allemaal even serieus te zijn. Zo hebben we wel eens chocolaatjes in de vorm van legoblokjes, of van stripfiguren. En ik maak graag grafisch mooi afgewerkte bonbons. We werken met Belcolade, het enige grote chocolademerk volledig in Belgische handen. Omdat we onze pralines betaalbaar willen houden voor onze klanten, gebruiken we geen origine chocolade.”

Durven combineren

Bij Bittersweet vind je naast pralines met klassieke smaakcombinaties, juist ook bonbons met onalledaagse vullingen zoals vlierbloesem met zwarte peper, maar ook met cranberry, wodka en limoen of met Hendrick’s Gin met kardemom. Inspiratie voor zijn chocoladecreaties haalt Bram overal vandaan. Uit buitenlandse gerechten, uit zijn interesse voor foodpairing en van de kruidenafdeling in de supermarkt. “Als je je creativiteit de vrije hand geeft, blijf je je ontwikkelen en kom je iedere 
keer weer tot verrassende, nieuwe smaken. Je moet durven combi-neren. Ik vind het leuk om de jonge generatie kennis te laten maken met mijn chocolade. Daarom nodig ik soms mensen via Facebook uit om gratis een bonbon te komen proeven.”

In de strak ingerichte chocoladezaak hebben klanten zicht op het chocolade-atelier waar Bram zijn pralines ontwikkelt en vervaardigt. Voor fijnproevers die zelf aan de slag willen gaan, organiseert Bram workshops om hen de basiskneepjes van het chocolademaken bij te brengen. Om te blijven verrassen, voegt Bittersweet zo nu en dan nieuwe producten toe aan het assortiment. Hun eigen merk Bittersweet 
iScream bijvoorbeeld, roomijs van donkere chocolade met pinda, chili, caramel en stukjes chocolade.


Bittersweet
Eikstraat 2 | Leuven, Nederland
bittersweet.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT