thee en koffieproeverij bij De Eenhoorn
ADVERTORIAL

Boek een zomerse koffieproeverij bij De Eenhoorn

Ga je tijdens de zomervakantie op avontuur in Nederland, stop dan zeker ook in Kampen. Daar ontdek je tijdens een thee- of koffieproeverij bij De Eenhoorn de wereld van vakmanschap achter koffie, thee en sigaren.

Kampen, een pittoresk stadje aan de IJssel, staat bekend om haar rijke geschiedenis. De stad heeft vele historische bezienswaardigheden zoals pakhuizen, kerken en oude schepen. In de 19e eeuw ontwikkelde Kampen zich als een ware sigaren-, koffie- en theestad. In deze tijd was Smit en ten Hove een befaamde sigarenproducent en Kanis en Gunnink bouwden aan de koffie- en theecultuur.

de eenhoorn in kampen

Koffie, thee en sigaren

Tegenwoordig is De Eenhoorn de enige koffie-, thee- en sigarenproducent in Kampen. “We waren in eerste plaats altijd een sigarenfabriek. Tot vijf jaar terug was het aandeel koffie en thee ongeveer 20%”, vertelt communicatiemanager Krista Fixe.

“Inmiddels is dat verschoven naar drie volledig evenredige productiestraten. Ook hebben we anderhalf jaar geleden de winkel opgesplitst in twee aparte winkels. Één voor sigaren en één voor koffie en thee. Zo krijgt elk product de aandacht die het verdient.”

De Eenhoorn is gevestigd in een oud pand uit 1883. De onbepleisterde muren, stenen vloeren en delen van de zolderbalken ademen de geur van koffie, thee en tabak en vormen een doolhof aan werk- en opslagvertrekken. “Achter het winkelgedeelte bevindt zich, tot verrassing van de meeste bezoekers, een hele fabriek waar je het maakproces van dichtbij kunt meemaken”, legt Krista uit.  

koffieproeverij bij de eenhoorn

Thee- en koffieproeverij

Wie dit leuk vindt, kan van woensdag tot en met zaterdag om 14.00 uur terecht voor diverse rondleidingen. Echte liefhebbers kunnen aansluitend een koffie-, thee- of sigarenproeverij boeken. “Tijdens de koffieproeverij geeft onze barista uitleg over de reis van koffiebes naar koffieboon, de verschillende smaakprofielen en herkomstlanden”, vertelt Krista.

Vervolgens kun je één koffie uitkiezen, die de barista op drie verschillende manieren – Chemex, V60 en AeroPress – zal bereiden. Na het proeven van de koffie, ga je zelf aan de slag met een koffie en zetmethode naar keuze. 

theeproeverij bij de eenhoorn

Een duik in de wereld van pure thee

Ook theefans kunnen hun hart ophalen bij De Eenhoorn, wat al jaren hoge kwaliteitstheeën van over de hele wereld inkoopt. Krista: “De talloze nuances en variaties in thee ontstaan door verschillen in jaargang, selectie, klimaat, hoogte, grondsoort en productiewijze. Tijdens de theeproeverij geeft onze theespecialist uitleg over de verschillende soorten thee, de herkomstlanden, de smaakprofielen en welke factoren een rol spelen bij het zetten van thee.”

In 1.5 uur proef je verschillende soorten thee. Sommigen worden warm bereid, andere als ijsthee, en bij sommige wordt er een pairing met iets lekkers erbij geserveerd.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Boek dan online jouw rondleiding en/of proeverij voor de zomer!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.