Boot Koffie – Baarn

 

Tegen alle hippe trends in, valt Boot 
Koffie op door de nostalgisch ambachtelijke sfeer die je in hun winkel annex espressobar aantreft. Hier geen fiets aan de wand, beton op de vloer of een bar van sloophout. Boot Koffie ademt de rijke koffiegeschiedenis van het bedrijf, die begon bij voorvader Justus Boot, die meevoer met de VOC en uit nieuwsgierigheid een handje koffie meenam naar Nederland.

Het zou nog enkele eeuwen duren voordat Jacob Boot in 1973 in Baarn zijn koffiewinkel opende. Zijn grote passie voor koffie brachten hem en zijn vrouw de hele wereld over, op zoek naar de mooiste bonen, want branden deden ze toen al bij voorkeur zelf.

Vader op zonen

In 1993 nemen zonen Barend en Willem de koffiewinkel en –branderij over en gaan op dezelfde leest verder als hun vader. 
Met vakmanschap en hun missie mensen te laten zien en vooral te laten proeven dat er zoveel meer is dan het gewone Hollandse bakkie, weten zij steeds meer mensen kennis te laten maken met en te interesseren voor single origin espresso’s.

 

Proeven

Winkelmanager Sam Kerrach: “Bij ons vind je filter- en espressobranding, ongewassen en gewassen, nieuwe plantages en oude plantages, het zuurtje en het bittertje, het zoetje en het zoutje. Het assortiment is duidelijk aanwezig en zichtbaar voor de klant. Vanuit onze open koffiebar kunnen klanten het koffieproces van dichtbij meebeleven. We hebben ook een kleine koperen koffiebrander waarmee we regelmatig roosterdemonstraties geven. Van de proefdagen die we zo’n acht keer per jaar organiseren maken we echte feestjes. Dit jaar presenteren we zo’n 
25 nieuwe oogsten die klanten kunnen komen proberen.”


Machine: La Marzocco Linea
Malers: Twee Mahlkonig K30 Twins
Koffie: Een grote keuze aan single origine koffiebonen. Altijd vier daarvan op de molens van de koffiebar
Taart/Koek: Pecan pie, carrot pie, lemon merengue. Alles vers van bakkers uit de buurt
Ander lekkers: Nougat in verschillende smaken
Melk: Vollemelk van Weerribben Zuivel
Soya: Alpro Professional


 

Boot Koffie
Laanstraat 49 | Baarn, Nederland
bootkoffie.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT