Borgman Borgman

Borgman Borgman, de familie-koffiebranderij

Acht jaar geleden vestigde familie Borgman – vader Rien, moeder Yvon en zoon Tom – op de Nieuwe Rijn in hartje centrum Leiden de kleine koffiebranderij Borgman Borgman.

Alleen zoon Tom had ervaring in de horeca, maar met een gezamenlijke koffie-interesse, meeloopdagen bij branderij BOON in Den Haag en verschillende trainingen zijn de ‘Borgmanners’ inmiddels doorgewinterde koffiebranders. De familie is de afgelopen jaren uitgegroeid met vaste medewerkers, die in een minimalistisch Scandinavisch interieur koffie branden en serveren.

Koffie op één bij Borgman Borgman

Bij Borgman Borgman staat één ding voorop: iedereen moet kunnen genieten van fantastische koffie. Elke koffie die bij de branderij binnenkomt, moet daarom zo goed mogelijk tot zijn recht komen tijdens de branding. “Om alle smaken optimaal te benutten, maken we voor iedere koffie een ander brandprofiel.”

Voor eigen gebruik zijn dat single origins uit bijvoorbeeld Costa Rica, Ethiopië en Myanmar. Voor vijf andere horecazaken in Leiden en particulieren branden ze ook een espresso-huisblend met Brazilië, Costa Rica en Guatemala. De groene koffiebonen kopen ze grotendeels in bij de Amsterdamse importeur The Coffee Quest. “Zij zetten zich in voor een transparante koffieketen en een eerlijke prijs voor de koffieboer”, vertellen Rien en Tom. 

Borgman Borgman

Wil je op de hoogte blijven van alle hotspots? Mis dan geen enkele editie en ga voor het jaarabonnement, waarmee je elk kwartaal weer een magazine op je deurmat vindt. 

SLUIT HIER JE ABONNEMENT AF

Lokale producten op de menukaart

Naast zelfgebrande koffie, kun je bij Borgman Borgman terecht voor een kleine ontbijt- en lunchkaart waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale producten. “Kwaliteit is voor ons het belangrijkste”, benadrukken de mannen. “We proberen zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Zo komt het brood van een ‘Leidse’ Franse bakker Mamie Gourmande, het fruit van de markt, vleeswaren van de plaatselijke slagerij Van der Zon en onze bevriende patissier Emma maakt een deel van onze zoetigheden: de meest geweldige worteltaart en een ginger caramel crunch.”


Espressomachine: La Marzocco Linea
Brander: Giesen W6
Molen: Mazzer Kony Electric
Waterfilter: Claris
Koffie: wisselende single origins uit bijvoorbeeld Costa Rica, Colombia, Brazilië, Myanmar, Ethiopië
Melk: Arla, volle melk
Plantaardige drank: Oatly haverdrank
Thee: Hot Soup 


Borgman Borgman
Nieuwe Rijn 41
Leiden

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!