Brainfreeze Coffee & Comics

Brainfreeze Coffee & Comics | Sint-Niklaas

Koffie en strips zijn hier een hele logische combinatie.

Voormalig grafisch ontwerper Steven Claes is een bekende naam in de Belgische stripscène. Van StarWars tot Batman, de oprichter van Brainfreeze – de grootste comics– en geeky pop culture-website van de Benelux, weet er alles van. En wanneer Steven zijn bij voorkeur Amerikaanse strips doorspit, nuttigt hij graag een lekker bakkie koffie. Zo kwam hij vorig jaar op het briljante idee om zijn twee passies – strips en koffie – te bundelen. Op 28 november opende hij Brainfreeze Coffee & Comics, de eerste koffiebar annex stripwinkel in zijn home town Sint-Niklaas..

Steven: “Antwerpen, Gent, Mechelen en Brussel hebben een overvloed aan koffiebars, maar Sint-Niklaas, als derde grootste Oost-Vlaamse stad, bleef een wat dorre koffievlakte. Ook voor de laatste strips en gadgets moesten we altijd gedwongen de auto inspringen. Dat gat móest ik gewoonweg opvullen. Brainfreeze Coffee & Comics combineert de gezelligheid van een koffiebar met het groepsgevoel dat hoort bij een bepaalde popcultuur.”
”De special stripkoffie van Brainfreeze is The Flash, naar de superheld van DC Comics. “In de serie combineren ze een shot espresso met slow drip koffie. Wij kiezen voor een doppio met AeroPress koffie. Zelfs geduchte koffiedrinkers geven toe dat The Flash ware Speed Force bevat!“

In de tweeënhalve maand dat Brainfreeze open is, heeft Steven al meer dan 500 AeroPress koffies gemaakt. Desalniettemin heeft hij the art of the latte ook prima in de vingers. “Ik wilde het serieus aanpakken en heb ik een baristaopleiding gevolgd bij Melanie Nunes, de Belgisch Barista Kampioen 2009. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we met lokaal gebrande koffie en koeienmelk uit de regio werken. Onze koffie is echt een ‘Waaslandse koffie.”


Machine: Ascaso Barista Pro 2 groep
Molen: Ascaso Molf.3
Koffie: Branderij Van Poeck – koffie KRANS
Waterfilter: Best Max
Thee: OR Tea?
Melk: Hollebeekhoeve
Soja: Alpro For Professionals
Voor bij de koffie: Bagels, muffins, donuts


Brainfreeze Coffee & Comics
Nieuwstraat 13 | Sint-Niklaas, België
coffeeandcomics.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.