Brussels Coffee Week 2020

 

Brussels Coffee Week is inmiddels een vast gegeven in de Belgische specialty coffee scene. Elk jaar rond begin oktober verzamelen barista’s, koffienerds en cappuccino-lovers zich voor een week vol events, workshops en tastings in de Europese hoofdstad.

Dit start jaar start Brussels Coffee Week 2020 op 5 oktober. Coronaproof op Instagram en Facebook met verschillende live-events en workshops, maar ook gewoon met gepaste afstand bij de verschillende aangesloten koffiebars. Hiervoor is ook dit jaar weer een speciale Brussels Coffee Week Coffee Map gemaakt.

Events tijdens Brussels Coffee Week 2020

Dit jaar zijn alle events en workshops verhuisd naar Instagram en Facebook. Je hoeft dus niet meer te reizen naar Brussel om meer te leren over specialty coffee. Maandag 5 oktober test koffiebrander Wide Awake de barista’s van My Little Cup op hun koffiekennis en jij kan meedoen in de live feed op Instagram. Op woensdag 7 oktober tonen de barista’s van Kaffabar hoe je thuis de beste cappuccino maakt. En donderdag 8 oktober gaat Schuilenburg de technische kant op met een demonstratie van de nieuwe Grinder By Weight van Mahlkönig. Vind de tijden van deze en alle overige events terug op de Facebook-pagina van Brussels Coffee Week 2020.

Op locatie

Durf je toch af te zakken naar Brussel voor een koffie? Probeer dan zeker een Brussels Coffee Week Coffee Map te pakken te krijgen. Ze liggen gratis voor het grijpen in elke participerende koffiebar. En natuurlijk is er ook een digitale versie. Er zijn weer verschillende nieuwe plekken te ontdekken in de hoofdstad. Van een volledig veganistische koffiebar uitgebaat door Satanisten (Lucifer Lives) tot de brunchplek Pardon, die zich heeft gespecialiseerd in de wafel, een Belgische specialiteit. Vergeet ook zeker niet binnen te springen in de brouwerij van Brussels Beer Project, die voor de gelegenheid twee koffiebieren op tap plaatsen voor hen, die er na een dag koffie slurpen nog geen genoeg van hebben.

Weten wie er allemaal mee doet en wat er allemaal gaat gebeuren? Check de Facebook-pagina van de Brussels Coffee Week 2020.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT