bulletproof koffie

Bulletproof koffie

Er is een nieuwe trend gaande die voor altijd de manier waarop je koffie pleegt te drinken kan veranderen. In plaats van de gebruikelijke room en suiker, zijn veel mensen boter aan hun koffie aan het toevoegen. Een trend waar de redactie van KTC meer over wil weten.

Voor de meeste mensen, klinkt boter in de koffie doen freaky en wellicht als borderline gevaarlijk, maar niet alle boter is slecht voor je. In dit geval is er slechts één soort boter die je in je koffie zou moeten doen: grasboter. Maar waarom grasboter?

 

Grasgevoerde koeien

De meeste koeien zijn maïs of soja gevoerd. Het is goedkoop en het vult, maar koeien zijn eigenlijk niet bedoeld om dit te eten, ze kunnen het niet eens goed verteren en hun melk produceert de soorten vetten die je niet in je lichaam wilt. Gras gevoerde koeien daarentegen produceren doorgaans de beste melk en leveren het beste rundvlees en de boter gemaakt van die koeien is net zo goed. Hier zijn vijf redenen waarom je deze soort boter in je koffie zou kunnen gebruiken(en uiteraard ook in het algemeen wanneer boter een ingrediënt is):

 

Cholesterol

Alleen grasboter heeft de juiste vetten die cholesterol kunnen reguleren, in plaats van er wat aan toe te voegen. Grasboter heeft de beste verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuren (dat lichaamsvet vermindert) en is een goede bron van vitamine K, die beide volgens een studie het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

 

Boterzuur

Het voorziet in gezonde vetten voor je hersenen en lichaam om celwanden (membranen) en hormonen te maken. De korte keten vetzuren Boterzuur, waarvan men vroeger dacht dat ze slecht voor je zijn, zijn gekoppeld aan het voorkomen van neurodegeneratieve aandoeningen, verhoogd energieverbruik, en ook anti-inflammatoir en dus ontstekingsremmend.

 

Vetmassa

Het elke ochtend drinken van koffie met deze boter zet je lichaam in de routine om vet te verbranden, de hele dag door, wat kan helpen om algeheel af te slanken. Van CLA (geconjugeerd linolzuur), gevonden in grasboter, is aangetoond dat het de vetmassa kan verminderen met name bij mensen met overgewicht.

 

Energie

“Bulletproof” koffie geeft je energie en een toename van de cognitieve functies die je letterlijk kunt voelen wanneer het begint te werken voor ongeveer zes uur en zonder de crash te geven die we kennen van bijvoorbeeld de populaire energie drankjes. Gemengd met meer gezonde vetten uit kokosolie, zal dit opgewaardeerde  drankje helpen bij het produceren van ketonen, die worden gemaakt wanneer je lichaam energie creëert uit vet in plaats van koolhydraten.

 

Volwaardig ontbijt(?)

Twee eetlepels boter in je koffie is alles wat je nodig hebt om een ontbijt maaltijd helemaal te vervangen, waardoor dit een snel alternatief is voor mensen die veel onderweg zijn. Het voorzien van je lichaam met essentiële vetten en calorieën is een leverancier van hogere prestaties.
Wanneer je het mengt met koffie, is wat je krijgt een romige drank die je energie geeft. Maar waarom daar stoppen? Als je gaat voor de beste boter in je koffie, moet je het beste van het beste hebben. Volgens de bio-hacker en ondernemer Dave Asprey, die deze populaire mix heeft geformuleerd, kan de kwaliteit van de koffiebonen een merkbaar verschil maken en zal het toevoegen van MCT-olie absoluut je hersenen in de ochtend stimuleren, wat een betere concentratie oplevert. Als je koffie het niet meer doet voor je, dan is dit een recept dat je zou kunnen proberen, aldus Dave Asprey.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.