cacaodrank

Zo maak je warme cacacodranken met single origin cacao!

Wist je dat pure cacao dankzij de vele vitamines en antioxidanten veel gezondheidsvoordelen heeft? een kop warme cacao is daarom niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed. Gebruik bijvoorbeeld deze recepten met honderd procent pure cacao van het exclusieve merk to’ak.

 

French Press of mokapot

Benodigdheden:
French Press of een mokapot / 2 el rauwe cacao in poedervorm, bijvoorbeeld To’ak T.cacao Everyday  / 250 ml water / waterkoker of pan
In plaats van koffie kun je met de French Press ook een cacaodrank maken. Gebruik twee royale eetlepels pure cacao met één kopje water. Roer en laat het 10 minuten trekken. Druk daarna het filter van de French Press naar beneden. Je kunt ook een mokapot gebruiken. Vul het onderste gedeelte van de mokapot met het water en zet het op het vuur. Het kokende water perst zich vervolgens door het cacaopoeder heen. Gebruik geen koffiezetmethodes met papieren filters, want deze hebben de neiging om verstopt te raken.

 

Latte

Benodigdheden:
2 el rauwe cacao in poedervorm, bijvoorbeeld To’ak T.cacao Everyday / 170 ml melk of plantaardige drank / melkopschuimer of pan
Houd je van melk in je warme cacaodrank? Combineer dan twee royale eetlepels cacaopoeder met melk of plantaardige drank. Gebruik een melkopschuimer, steelpan en/of blender om te verwarmen en te mixen. Pas de verhouding aan naar je eigen voorkeur. Je kunt hier natuurlijk ook ingrediënten zoals koffie, honing, kaneel of kurkuma aan toevoegen. Let wel op: de effecten van pure cacao nemen met de toevoeging van melk en andere ingrediënten af. 

 

Keto-variant

Voeg aan een van de bovenstaande recepten 1 eetlepel kokosolie, MCT-olie en/of grasboter toe voor een Keto-verantwoord dieet.

cacaodrankTo’ak T.cacao Everyday (100% Cacao)


Ingrediënten: 100% Ecuadoriaanse cacaobonen
Variëteit: heirloom nacional cacao
Branding: medium
Prijs: € 22
Bestellen via: The Highfive Company 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.