Café Intención
ADVERTORIAL

Café Intención in nieuw duurzaam jasje

De gele koffiezakjes van Café Intención hebben een duurzame metamorfose ondergaan. De nieuwe verpakkingen van de (h)eerlijke koffie is volledig aluminiumvrij en worden vervoerd in gerecyclede kartonnen dozen, CO2-neutraal. 

Op de nieuwe duurzame verpakkingen van het biologische koffiemerk Café Intención is ook de smaakomschrijving van de koffie, de boonsoort en het soort branding duidelijker gecommuniceerd. Zo is het nog makkelijker om de koffie te kiezen die bij je past. Via een unieke Fairtrade-code op de aluminiumvrije verpakkingen kun je verder achterhalen bij welke boerencoöperaties in Peru en Honduras de koffiebonen vandaan komen.

Voor ieder wat wils met Café Intención

Ben je meer van een stevige body, een fruitig aroma of een krachtige aromatische melange? Binnen het assortiment van Café Intención vindt iedereen wat van zijn gading. Zo is de Aromatico een 100% arabica koffie met stevige body, amandel- en fruittonen en zowel verkrijgbaar als filterkoffie als espresso.

De Intensivo Espresso is een krachtige melange met een kruidig aroma en een nasmaak van rozijnen en noten, die perfect combineert met (plantaardige) melk. De nieuwste aanwinst binnen de familie is, de Fuerte, een krachtige filterblend van fruitige arabicabonen. Deze zijn bij lage temperaturen gebrand, waardoor ze een volle smaak met een aangenaam zuurtje ontwikkelen.

Fairtrade pionier

De koffies van Café Intención worden gebrand door koffiebranderij en familiebedrijf J.J. Darboven. Al sinds 1993 werkt Albert Darboven samen met koffieboeren in Zuid-Amerika. Als pionier in het branden van biologische koffies met een Fairtrade keurmerk draagt het koffiemerk graag een steentje bij aan een betere koffiewereld.

Zo is J.J.Darboven sinds 2016 ook betrokken bij het H.E.L.P project. Samen met partner Olam Coffee ondersteunt het koffiemerk ruim zeshonderd koffieboeren in de regio Santa Bárbara met bijvoorbeeld bedrijfskennis, scholing en betere gezondheidszorg.

Lees meer over de duurzame ontwikkelingen van Café Intención.  

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!