Cafuné Espresso Bar | Brugge

 

 “Als een koffie niet correct gezet is, wordt hij niet uitgeserveerd”

Middenin het historische hart van Brugge, maar weg van de toeristenstroom, zit espressobar Cafuné. Een pijpenla van nog geen 50 vierkante meter waar hartstikke veel gebeurt. Zo sleutelen eigenaren Elliott Szechtman (26) en Maaike Janssens (29) niet alleen dagelijks aan de beste espresso; veel van wat op de ontbijt- en lunchkaart staat, is huisgemaakt. 
Cafuné is ontstaan, omdat het Belgische stel zich wilde specialiseren in één product. Dat werd koffie, omdat Elliott al langer de wens koesterde een klein restaurant te openen. Ervaring hadden ze niet. Daarom volgden de twee een intensieve barista-opleiding bij Katrien Pauwels, oprichter van OR Coffee. 
De nadruk ligt bij Cafuné op kwaliteit en specialty coffee, zegt Elliott. “Alles wordt perfect afgewogen en als een koffie niet correct gezet is, wordt hij niet uitgeserveerd.” Constant op zoek zijn naar verbetering, noemt hij het. Daarom staan nooit lang dezelfde bonen op de molen. Ook werken ze naast vaste Belgische leveranciers OR Coffee en MOK Coffee graag met andere microbranderijen, ook uit Nederland en Frankrijk. “Die afwisseling is leuk.”

Uit eigen tuin

Van het voornemen rustig te kunnen werken in een kleine en gezellige koffiebar is weinig terechtgekomen, vertelt Elliott lachend. Sinds de opening in voorjaar 2016 is het hartstikke druk. Dat betekent iedere morgen vroeg op, want de taarten en het zuurdesembrood komen uit eigen oven. Munt voor de icetea en veel van het beleg voor de bagels groeit in de tuin achter hun huis. 
Sinds kort importeren Elliott en Maaike thee via een tussenpersoon. Het merk dat ze eerder voerden, kwamen ze namelijk tegen bij de bakker. “Omdat we exclusief willen blijven, zijn we zelf naar op zoek gegaan naar thee.” Bij de selectie gaat het vooral om de hoge kwaliteit en het biologische aspect. Plannen zijn er genoeg. “Misschien een eigen koffiebranderij, maar we doen niets overhaast.”

 


Machine: La Marzocco FB80 2-groeps
Molen: Mahlkönig K30 (espresso) en Guatemala (filter)
Koffie: OR Coffee en MOK Coffee
Melk: verse volle melk van Hollebeekhoeve
Soya: Oatly havermelk
Thee: eigen merk en import
Taart/koek: dagelijks zelfgemaakt
Ontbijt/Lunch: zoveel mogelijk zelfgemaakt, zoals zuurdesem, broodbeleg, granola
Specialiteit: espresso/filterkoffie


Academiestraat 8, Brugge
Cafuné Espresso Bar

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT