chai espresso martini

Chai espresso martini

Wie houdt er nu niet van een straffe espresso martini? Zeker wanneer deze de intense smaak van espresso combineert met de kruidige tonen van chai. Probeer dit espresso martini recept met een verwarmende twist nu uit.

Ben je op zoek naar een heerlijke cocktail om thuis van te genieten? Probeer dan dit recept voor een chai espresso martini! Deze smaakvolle #esma combineert de kruidige smaken van chai thee met de intense smaak van espresso. 

Ingrediënten

60 ml espresso / 60 ml vodka / 30 ml chaisiroop of concentraat, zoals Nomadschai classic masala chai concentraat / 15 ml vanillelikeur / ijs Garnering kaneelpoeder

Benodigheden

Voor dit recept heb je een cocktailshaker nodig om alle ingrediënten goed te kunnen mengen. Als je geen cocktailshaker hebt, kun je ook een glazen pot met deksel gebruiken.

Bereiding

  • Giet de espresso, vodka, chaisiroop en vanillelikeur in de cocktailshaker en meng alle ingrediënten goed.
  • Voeg een handvol ijs toe aan de shaker en sluit deze goed af.
  • Schud de cocktailshaker krachtig gedurende ongeveer 30 seconden om alles goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de inhoud van de shaker door een zeef uit in een gekoeld martiniglas.
  • Garneer de cocktail eventueel met een beetje kaneelpoeder voor een extra aromatische touch.

De smaak te pakken? Probeer ook deze recepten met chai.

pompoen chai latte
Pompoen Chai Latte

De pompoen chai latte is een klassieker. Dit recept met dulse, een milde wiersoort die licht naar hazelnoot en bacon smaakt, is zeker het proberen waard. Het komt uit het nieuwe boek  Zeewier & Co van Julie Desnoulez.

 

 

chaibruleetaartjesChai brûléetaartjes
Dat chai zich ook uitstekend leent als ingrediënt voor desserts, bewijst dit recept voor chaibrûléetaartjes uit het kookboek Sweet van Ottolenghi.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.