cheesecake recept

Cheesecake recept met een Indische twist

Het samenzijn met vrienden is de basis van het nieuwe kookboek Planken met een Indische twist van Francis Kuijk. Het koenier & jeruk purut cheesecake recept is een van haar recepten waar je je vingers bij aflikt. Aan de slag!

Recept: koenier & jeruk purut cheesecake 

Voorbereidingstijd 60 minuten / bereidingstijd 25 minuten + koeltijd /  bakvorm Ø 20–22 cm

Ingrediënten 

150 g slagroom / snufje zout / 3 pandanbladeren, geknipt / bakspray / 115 g Digestive biscuits, naturel 75 g San Francisco biscuits, naturel / 1 1⁄2 el geraspte kokos / 35 g ongezouten, geroosterde pinda’s / 150 g ongezouten roomboter, gesmolten / 200 g fijne kristalsuiker/ 1 el patentbloem / 7 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, zeer fijngesneden / 1⁄2 tl koenierpoeder / 500 g roomkaas (MonChou) op kamertemperatuur / 125 g crème fraîche op kamertemperatuur / 1 vanillestokje (alleen het merg) of 2 tl vanille-aroma / 3 eieren (M)

Bereiding

  • Verwarm in een steelpan de slagroom, een snufje zout en de pandanbladeren. Haal de pan van het vuur en laat de pandansmaak 30 minuten intrekken.
  • Vet de springvorm in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de biscuits met de geraspte kokos en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal fijn. Schenk de kruimels in een andere kom. Maal de pinda’s klein (maar niet fijn) in de keukenmachine en voeg ze toe aan de koek-kokoskruimels. Schenk de gesmolten boter erbij en mix goed. Schep de koekkruimels op de bodem van de bakvorm en duw stevig aan (de zijkant hoef je niet met koekkruimels te bedekken). Laat de bodem 30 minuten in de koelkast uitharden.

Zin in meer lekkere inspiratie? In koffieTcacao magazine lichten we in elke editie nieuwe, verrassende recepten uit van meesterbakkers van over de hele wereld. Je wordt al abonnee vanaf €29,95 per jaar! 

Ja graag!

  • Verwarm de oven voor tot 150 °C elektrisch.
  • Meng in een kom de suiker met de patentbloem, kaffirlimoenblaadjes en het koenierpoeder.
  • Meng de roomkaas met de crème fraîche, vanille, het suikermengsel en de eieren in de schone kom van een keukenmachine. Knijp de pandanbladeren uit boven de kom met slagroom en schenk de slagroom in de kom van de keukenmachine. Maal het roomkaasmengsel glad. Haal de bakvorm uit de koelkast en vul die met het roomkaasmengsel.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten, tot de cake net gaar is (de vulling wiebelt nog een beetje). Draai de oven uit en laat de cake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake daarna minimaal 8 uur in de koelkast voordat je hem serveert.

En heb je nou helemaal de smaak te pakken in de keuken? Serveer bij de cheesecake zelfgemaakte (kruiden)thee.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!

Bean-to-bar chocolade smaakt beter. Letterlijk en figuurlijk. Ontdek in deze drie chocoladewinkels je (nieuwe) favoriete bean-to-bar reep.