chef met lef

‘CHEF MET LEF’ DE STAMGAST IN #KTC28

Nigel van der horst fotografeert, kookt en verbindt zich, zoals dat zo mooi heet – via sociale media aan allerlei bekende merken. Via instagram (44,7k volgers) en in zijn vorig jaar uitgebrachte kookboek benadrukt de 27-jarige ‘chef met lef’ (zijn online alias) het belang van gezonde en gebalanceerde voeding. Voor onze ‘de stamgast’ in de nieuwe herfsteditie #ktc28 spraken we met nigel af in mook pancakes.

“Af en toe kun je gewoon die hamburger eten, zegt hij. Mits je voldoende beweegt.” Die beweging ontbrak nog toen Nigel als zevenjarige met zijn ouders verhuisde naar de Verenigde Arabische Emiraten. Op school stonden hamburgers vast op het lunchmenu; dat deed niet veel goeds voor zijn gewicht. Terug in Nederland moest daar verandering in komen. Nigel begon met sporten en ging letten op zijn voeding.

https://www.instagram.com/p/BmP5536Fl4o/?taken-by=nigel_vanderhorst

De standaard sportschoolmaaltijden (kip, rijst en broccoli) kwamen echter al snel zijn neus uit. “Dat moet anders”, dacht Nigel en ging zich vervolgens verdiepen in voedingsstoffen. “Ik dacht, ik ga het zelf zo maken dat ik het lekker vind én dat het goed is voor mijn lichaam.” Een aantal jaar later resulteert dat in een heel kookboek vol met lekkere én gezonde recepten en heel veel volgers die zich laten inspireren door de chef met lef.
Lees het hele interview met Nigel van der Horst in #KTC28. Heb je die nog niet in huis? Bestel jouw exemplaar in onze webshop.


Chef met Lef
€20.99
Bestel hem hier.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Thuis of onderweg zonder stroom een echte espresso zetten was tot voor kort niet zo eenvoudig met de 9Barista.

Van lattes tot cocktails en desserts, door zijn kruidige karakter is chai divers in gebruik. Maar wat is chai en waar komt het vandaan?

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.