chef met lef

‘CHEF MET LEF’ DE STAMGAST IN #KTC28

Nigel van der horst fotografeert, kookt en verbindt zich, zoals dat zo mooi heet – via sociale media aan allerlei bekende merken. Via instagram (44,7k volgers) en in zijn vorig jaar uitgebrachte kookboek benadrukt de 27-jarige ‘chef met lef’ (zijn online alias) het belang van gezonde en gebalanceerde voeding. Voor onze ‘de stamgast’ in de nieuwe herfsteditie #ktc28 spraken we met nigel af in mook pancakes.

“Af en toe kun je gewoon die hamburger eten, zegt hij. Mits je voldoende beweegt.” Die beweging ontbrak nog toen Nigel als zevenjarige met zijn ouders verhuisde naar de Verenigde Arabische Emiraten. Op school stonden hamburgers vast op het lunchmenu; dat deed niet veel goeds voor zijn gewicht. Terug in Nederland moest daar verandering in komen. Nigel begon met sporten en ging letten op zijn voeding.

https://www.instagram.com/p/BmP5536Fl4o/?taken-by=nigel_vanderhorst

De standaard sportschoolmaaltijden (kip, rijst en broccoli) kwamen echter al snel zijn neus uit. “Dat moet anders”, dacht Nigel en ging zich vervolgens verdiepen in voedingsstoffen. “Ik dacht, ik ga het zelf zo maken dat ik het lekker vind én dat het goed is voor mijn lichaam.” Een aantal jaar later resulteert dat in een heel kookboek vol met lekkere én gezonde recepten en heel veel volgers die zich laten inspireren door de chef met lef.
Lees het hele interview met Nigel van der Horst in #KTC28. Heb je die nog niet in huis? Bestel jouw exemplaar in onze webshop.


Chef met Lef
€20.99
Bestel hem hier.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.